Spohie Stravens is met 'Antigone'  te zien op Fringe Night 13 in het Rietveld Theater
Spohie Stravens is met 'Antigone' te zien op Fringe Night 13 in het Rietveld Theater Foto:

Kort en goed op Fringe Night editie 13

DELFT - Het Delft Fringe Festival start het nieuwe jaar met Delft Fringe Night #13 in het Rietveld Theater. Op zaterdag 19 januari 2019 presenteert het festival drie verrassend goede, korte voorstellingen die tijdens het Delft Fringe Festival al hoge ogen scoorde bij het publiek.

Tijdens Delft FringeNight #13 zijn de voorstelling Antigone van Sophie Stravens, Ans Komt Langs door Isabella Chapel en Is alles naar mens? door Siebe Palmen te zien. Bestel tijdig uw kaarten via de site: www.delftfringefestival.stager.nl

Sophie Stravens • Antigone

"Natuurlijk wil ik niet dood! Maar waarom mag ik niet rouwen om Polyneikes en hem een waardig afscheid geven?" Antigone vertelt het eeuwenoude verhaal over het meisje dat voor de moeilijkste keuze van haar leven staat. Oog in oog met de dood vecht zij met haar geweten, met goed en fout, met haar koning en vooral met zichzelf. Waarom kan zij zich niet neerleggen bij wat haar wordt opgelegd?"

Stravens doorbreekt in haar Antigone de grenzen van het repertoiretoneel, muziektheater en cabaret en brengt een toegankelijke, maar meeslepende muziektheatervoorstelling. Brutaal en eigenzinnig. Kwetsbaar en muzikaal. Persoonlijk, intiem en zonder opsmuk. Binnen onafzienbare tijd confronteert zij ons met de vraag die we allemaal zouden stellen… een vraag die actueler blijkt dan ooit.

Isabella Chapel • Ans Komt Langs

Ans is eind veertig en van eenvoudige komaf. Ze is geboren in Utrecht, maar heeft haar geboortestad verlaten toen ze op 15-jarige leeftijd tijdens een bezoek aan De Pier van Scheveningen verliefd werd op haar huidige man Ko. Hoewel ze al ruim dertig jaar in Den Haag woont is haar Utrechtse afkomst nog altijd te horen. Doordat ze vroegtijdig de MULO verliet heeft ze niet veel scholing gehad. Voor haar is dat echter van ondergeschikt belang. Ze verdient haar brood met schoonmaken en is daar trots op. Niet alleen bij mensen thuis maar ook in bedrijfspanden.

Siebe Palmen • Is alles naar mens?

Is alles naar mens? Ik ga over 10 minuten naar de film, kan ik nog een hapje eten? Ik heb 3 minuten geleden een cappuccino besteld, is die wel goed doorgekomen? Wat is het verrassingsmenu? In de horeca komt het slechtste, maar ook het beste in de mens naar boven. Gasten vertikken het om in volzinnen te praten of vergeten dat mensen soms fouten maken. Het personeel vergeet op zijn beurt dat een gast ook gewoon een slechte dag kan hebben. Wanneer er zeven luidruchtige en onbeschofte mannen het café binnenkomen, lijkt het weer mis te gaan. Of zit er meer verscholen achter het gedrag van deze mannen?

Pop-up-restaurant
Maak de Delft Fringe Night #13 compleet. Geniet voorafgaand van een heerlijk driegangendiner in het Rietveld Theater. Miranda Staak, bekend van cateringbedrijf Vrije Smaken, combineert wereldse smaken in haar overheerlijke gerechten. Het diner bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert. Voor deze smaaksensaties kunt u om 18.30 uur aan tafel.
Datum: Zaterdag 19 januari, 20.30 uur. Entree voorstelling: 15,00 euro. Entree diner + voorstelling: 38,50 euro.
Telefoon: 06-40756133.
E-mail: info@delftfringefestival.nl