Chris Piguillet (m.) komt even buurten bij een druk quizzend team
Chris Piguillet (m.) komt even buurten bij een druk quizzend team Foto:

Delftquiz editie 2019: De Gouden Eeuw

DELFT - In navolging van veel, veelal kleinere dorpen die jaarlijks een eigen dorpsquiz op de agenda hebben, organiseert Delft ook dit jaar haar eigen stadsquiz.

Inhakend op de populariteit van de pubquiz namen de mannen en vrouwen achter Stichting DelftEvents het initiatief om een stadsquiz te organiseren. Een jaarlijkse, in januari, terugkerende beleving genaamd: de Delftquiz, door vijftien betrokken Delvenaren en Delftenaren samengesteld. De quiz, waarvoor elk team van puzzelaars en quizliefhebbers zich kan inschrijven, wordt door heel Delft gespeeld. Van studenten- of huiskamer tot café, van voetbalvereniging tot buurthuis of bedrijfskantine. De eindredactie ligt in handen van Delvenaar Chris Piguillet, die als 'Pubquizmaster' door heel Nederland het hele jaar door professionele quizzen verzorgt. Het wordt uiteraard niet zomaar een quiz. Een avond lang zal elk team een hele beleving meemaken. Er zullen veel vragen van en over Delft en zijn bewoners worden gesteld, maar ook over zaken die Delft in de Gouden Eeuw raken. Zoals de historie van het Delfts Blauw, de VOC, kunst en het Koninklijk Huis. Ook actuele onderwerpen komen aan bod, zoals de aanleg van de spoortunnel, de solar challenge en innovaties op het gebied van biotechnologie. Welke technische innovaties hebben zoal vanuit Delft hun weg over de wereld gevonden? Wat is er met bekende Delvenaren en Delftenaren gebeurd en waar zijn zij terechtgekomen? Naast vragen zullen er ook doe-opdrachten zijn, waarbij een beroep kan worden gedaan op creativiteit, smaak, mobiliteit etcetera.
Op 24 januari tussen half 6 en twaalf uur 's avonds zal deze editie van de quiz plaatsvinden. De presentatie van (veel) antwoorden en de prijsuitreiking zullen ook diezelfde avond plaatsvinden. De vragenboeken worden op de quizdag om 17.30 uur uitgegeven en de antwoorden moeten stipt om 23.30 uur weer worden ingeleverd. De locatie van uitvoering van de quiz laat de organisatie aan de teams zelf over. Elk team mag namelijk, naast de indeling van zijn team, ook zijn eigen locatie kiezen. Alle hulplijnen zoals internet, telefoon, televisie en radio zijn toegestaan.

Multimedia
Tijdens de quizavond worden via een YouTube-kanaal tv- en filmvragen vertoond. Ook zullen hier bonusvragen, tips en trucs worden gedeeld. Daarnaast kan elk team zijn of haar antwoorden voor een groot deel online invullen, met inbegrip van 'jokers'. Aanmelden voor de Delftquiz kan t/m 14 januari via de website, dus schrijf je snel in!
Internet: www.delftquiz.nl | Youtube: https://goo.gl/qapMRm | Facebook: facebook.com/delftquiz
(Foto: pubquizmaster Chris kijkt mee over de schouder bij een druk quizzend team)