Afbeelding
Foto:

Kernwaarden
Stanislascollege Dalton Delft

DELFT - Wat betekent daltononderwijs? Dat betekent dat we je helpen om voor de daltonuren te kiezen voor lessen en begeleiding die jij nodig hebt en bij jou passen: meer betrokkenheid bij het leerproces en ontwikkeling van een actieve studiehouding. Door regelmatig terug te blikken leer je jezelf beter kennen. Allemaal vaardigheden die helpen op weg naar een succesvolle toekomst!

Verantwoordelijkheid
Binnen een duidelijke structuur krijg je de ruimte om eigen keuzes te maken en de verantwoordelijkheid om hier goed mee om te gaan. Tijdens de vier daltonuren per week mag je zelf bepalen aan welk vak je werkt.

Samenwerking
Er zijn activiteiten waarbij je samenwerkt met andere leerlingen. Met je klas is tijdens mentorlessen aandacht voor sociale vaardigheden. Ouders worden nauw betrokken bij je leerproces.

Effectiviteit
Je gaat effectiever met je tijd om, omdat je tijdens daltonuren zelf bepaalt aan welk vak je werkt. Hierdoor ontwikkel je een actieve studiehouding op school en thuis.

Zelfstandigheid
De keuzevrijheid tijdens de wekelijkse 4 daltonuren, de extra mentoruren in de brugklas én de periodeplanners zorgen dat je veel meer betrokken bent bij jouw eigen leerproces en dat je zelfstandig verder kunt werken. Een zelfstandige studiehouding komt goed van pas op je vervolgopleiding!

Reflectie
Met mentor en docenten blik je regelmatig terug op je leerproces.