260 spinners zorgen voor een waar spektakel
260 spinners zorgen voor een waar spektakel Foto: (Marc van Baasbank)

Spinnende Règâhs halen 7500 euro op

PIJNACKER - Op vrijdag 4 januari 2019 vond in Sportcentrum De Viergang in Pijnacker de traditionele spinningmarathon van De Klimmende Règâhs plaats. In een geweldige entourage brachten de enthousiaste deelnemers op 260 spinningfietsen het prachtige bedrag van 7.500 euro bijeen.

De opbrengst komt volledig ten goede van Alpe d'HuZes en de Vereniging Neurofibromatose Nederland.

Zweten
Onder de bezielende leiding van de spinninginstructeurs van De Viergang en de muziek van Bass 4 Events, werden de deelnemers opgezweept om drie uur lang te spinnen voor het goede doel. De sfeer was geweldig en al gauw werd er flink getrapt en gezweet op de beat van de muziek. Ondertussen vulden de Règâhs de bidons van de deelnemers met sportdrank van Duursport.nl en werd er fruit uitgedeeld. Hierdoor bleef de energie van de deelnemers op peil en kon iedereen flink blijven doortrappen. De masseurs stonden klaar voor die enkeling met kramp, maar gelukkig kwam dat nauwelijks voor. Ook omdat een aantal fietsen door twee of drie mensen werd gedeeld, dus niet iedereen maakte de drie uur durende marathon individueel vol. Ook werden de spinners aangemoedigd door vele familieleden en vrienden op de tribune.

Groeiend evenement
Het was de vijfde keer dat de spinningmarathon van De Klimmende Règâhs plaatsvond. De eerste twee jaar vond het evenement in het voorjaar plaats en nog buiten. Er waren toen circa 100 deelnemers. Bij de eerste editie die binnen plaatsvond, werd een derde van de sporthal gebruikt en waren er 150 deelnemers. Een jaar later was de helft van de zaal nodig voor 200 deelnemers en nu dus twee derde van de zaal voor maar liefst 260 deelnemers. Het was een grandioos spektakel om al die mensen te zien spinnen. Zouden er volgend jaar 300 spinningbikes klaar staan? De geruchten waren er in elk geval al wel. Daarvoor zou dan de hele toch al immense sporthal van De Viergang nodig zijn.

De Viergang
De Viergang werkte belangeloos mee aan de spinningmarathon. De enthousiaste spinningsinstructeur Sjors van der Quast: "De afgelopen jaren zijn we binnen ons sportcentrum erg vaak in aanraking gekomen met de ziekte waarvoor de Règâhs zich inzetten en al het leed erom heen. Het is dan geweldig om met de spinningmarathon een steentje bij te dragen. Er is elk jaar weer veel animo voor dit evenement. Daarom hebben de Règâhs nog meer fietsen dan voorheen geregeld. Het zijn voor ons de krenten in de pap om zo'n gaaf evenement te organiseren."

Goede doelen
Edwin van Dusseldorp van De Klimmende Règâhs: "In 2019 zetten we ons in voor twee doelen, namelijk Alpe d'HuZes en de Neurofibromatose Vereniging Nederland. Met het opgehaalde geld worden tal van onderzoeken naar deze ziekten gefinancierd. Neurofibromatose tast vooral huid-, bind- en zenuwweefsel aan. Mensen die aan deze aandoening lijden, worden vaak geconfronteerd met de onbekendheid er van. Daar willen we met de Règâhs wat aan doen."

Foto's en informatie
Alle foto's, filmpjes en verdere informatie zijn terug te vinden op de Facebookpagina van De Klimmende Règâhs. Het volgende evenement voor de goede doelen, het 'Vier-de-Liefde-diner', staat gepland op zaterdag 9 februari 2019 in het Witte Paard in Nootdorp. Kaarten à 55 euro zijn verkrijgbaar via diner@dkronline.nl.