Alessandro uit Mexico zoekt een gastgezin
Alessandro uit Mexico zoekt een gastgezin Foto:

Neem een buitenlandse student in huis!

DELFT - Begin januari komen verschillende buitenlandse studenten naar Nederland voor een uitwisseling via het High School Holland programma van Travel Active. De 16-jarige Alessandro komt op 14 januari naar Nederland en hij is ingedeeld in de provincie Zuid-Holland. Welk gastgezin vindt het leuk om hem een warm thuis te bieden?

Veel gastgezinnen die deelnemen aan het programma zijn nieuwsgierig naar de leefgewoonten van iemand uit een ander land of vinden het leuk om hun eigen kinderen een stukje buitenlandse cultuur mee te geven. U draagt bij aan een onvergetelijke ervaring voor uw gezin, maar ook voor de internationale student die zijn/haar eigen horizon enorm verbreedt. De studenten en gastgezinnen staan onder begeleiding van een regio-coördinator van Travel Active. Bij een culturele uitwisseling gaat het vooral om de betrouwbaarheid, gezelligheid en het enthousiasme binnenshuis. Het is belangrijk dat u als gezin open staat voor een andere cultuur en een culturele ervaring.

Alessandro
"Mijn naam is Alessandro en ik kom uit Mexico. Ik wil jullie alvast bedanken dat jullie mij in huis willen nemen, dat jullie mij de kans geven om de Nederlandse cultuur te leren kennen. Ik ben lang gefascineerd door de Nederlandse cultuur en Nederland in het algemeen. Toen ik erachter kwam dat elektronische muziek en voetbal twee grote dingen zijn in Nederland, ben ik helemaal nieuwsgierig geworden naar het land. Eerder was ik 3 maanden in Nederland, een leuke ervaring. Jullie taal en cultuur spreken mij aan en ik vind het heel interessant en cool om te leren. Ook leuk aan Nederland is dat het heel veilig is en dat de levensstandaard tamelijk hoog ligt."

Wilt u Alessandro een thuis bieden? Neem dan contact op met het High School Holland team: 020–7372062 / highschoolholland@travelactive.org.