De juiste locatie, de Choorstraat, waar gezwaaid werd door koningin en prinses... (Foto: Willem de Bie)
De juiste locatie, de Choorstraat, waar gezwaaid werd door koningin en prinses... (Foto: Willem de Bie) Foto: willem de bie

Veel reacties op Dubbel Delft

DELFT – Al zo'n 27 jaar schotelen we u wekelijks een nieuwe aflevering van de rubriek 'Dubbel Delft' voor. Fotograaf / redacteur Willem de Bie wordt, als het gaat om de details, nauwlettend gevolgd door de lezer. Dat levert regelmatig reacties op: soms een opmerking over een onjuist detail, vaak aanvulling op de tekst bij de rubriek, waarbij men put uit eigen waarneming of kennis.

In de editie van 23 december werd u gevraagd naar de juiste locatie waar Koningin Wilhelmina en Prinses Emma zich rijdend en zwaaiend in een koets bevonden. De meeste mensen meenden het te weten aan de hand van de nieuwe foto die gemaakt is op de Markt ter hoogte van Café het Koningshuys. Dat was toch iets te simpel. Maar, inderdaad, het had zomaar gekund.

Locatie
Onder de goede inzenders was er één die niet alleen de goede locatie wist, maar ook foto's mee stuurde ter ondersteuning van zijn verhaal: Dik Stalman.
Hij schreef: "Ik kwam op het idee door de twee balkons en de witte gevel van de panden rechts op de foto. Van de twee balkons is er nu nog één over, maar ik had op een oude foto al eens gezien dat het er ooit twee geweest zijn. Grappig is dat de winkelpuien van het tweede en derde pand nauwelijks veranderd zijn".

Winnaar
Helemaal goed! In de Choorstraat, ter hoogte van Albert Heijn, met panden waar nu onder meer de kledingwinkel van het Leger des Heils, de lekkernijenwinkel van Neef Rob en Shabu, de zaak waar ze sushi-smullerijtjes en aanverwant lekkers verkopen, hun domicilie hebben gekozen. De winnaar krijgt, naast natuurlijk Eeuwige Roem, het boek 'Dubbel Delft' zo snel mogelijk thuis gestuurd. Volkomen verdiend. Zoveel scherpzinnigheid, daar wilden wij even extra bij stil staan. Zie ook: www.dubbeldelft.nl