Charles Dickends-achtige figuren zingen in de sneeuw.
Charles Dickends-achtige figuren zingen in de sneeuw. Foto:

Shoppen in Delft

Delft is natuurlijk ook de plek waar Sinterklaas en de kerstman hun inkopen komen doen! Of alle hulpsinterklazen natuurlijk... want zeg nou zelf. Er is toch niets leukers dan in de historische binnenstad rondwandelen en de talloze unieke en leuke winkeltjes waar Delft bekend om staat bekijken, op zoek naar dat éne cadeau voor die speciale persoon?

Delft heeft verschillende winkelgebieden waar je altijd iets van je gading vindt. Of het nou souvenirs zijn op de Markt, de talloze snuffelwinkeltjes ten noorden van de markt aan de Hippolytusbuurt, de Voldersgracht of in de Choorstraat, de bruisende Oude- en Nieuwe Langedijk, Jacob Gerritstraat, Burgwal en Brabantse Turfmarkt, of de modernere winkelgebieden In de Veste en het Bastiaansplein. Overal is gezelligheid gegarandeerd met sfeervolle kerstverlichting en niet te vergeten: mooie aanbiedingen! Winkels in de stad zijn over het algemeen van 09.00 uur tot 17.30 uur geopend en op vrijdag is het koopavond. Maar er komen in december natuurlijk ook speciale koopevents aan!
Aan de vooravond van Kerstmis is het in Delft Blue Christmasday. Een gezellige koopzondag waarbij de winkels in de binnenstad van 12.00-17.00 uur geopend zijn. Uiteraard zijn ook op Lichtjesavond, dit jaar op 11 december, veel winkels geopend en is er sowieso van alles te beleven in Delft. Hou de informatie op www.delftbinnenstad.nl in de gaten voor de extra koopavonden en andere leuke activiteiten in de stad.
Moe van het shoppen? Dan gaat een kopje koffie of een beker warme chocolade er wel in! De Markt, de Beestenmarkt en de Wijnhaven zijn echte horecaharten in de stad, maar overal in de stad vindt je gezellige tentjes om even wat lekkers te nemen. Blijft het niet bij een kopje koffie: de gezellige restaurants van Delft heten je graag welkom! Of je nu voor de traditionele keuken gaat, Japans, of anderszins, Delft heeft het!

Afbeelding