Afbeelding
Foto: Christian Kalse

Donkere Dagen van Delft

De dagen worden korter, de nachten worden langer. De herfstblaadjes verdwijnen langzaam, de nazomerse barbecuegeuren hebben plaatsgemaakt voor winterse aroma's en boven de grachten van de binnenstad prijken twinkelende lichtjes. Tijdens de gezellige decembermaand staat Delft in het teken van De Donkere Dagen van Delft.

Donker? Nee hoor. Tijdens De Donkere Dagen van Delft, van 11 december t/m 5 januari, is de stad een wonderlijk tafereel van warmte en gezelligheid, een magisch festijn waar duizenden bezoekers op afkomen. Op 11 december worden De Donkere Dagen officieel ingeluid met de traditionele Lichtjesavond. De stad verzamelt zich op en rondom de historische Markt, waar de lampjes in de kerstboom in feestelijke stijl worden ontstoken.
Winterpracht
Na Lichtjesavond op 11 december kun je nog t/m 5 januari genieten van winterse pracht en praal door de hele stad. Bezoek onze theaters en het Delft Winter Podium, overnacht in één van de Delftse hotels, laat je meevoeren door kerstoptredens door de hele stad, shop de hele dag en avond tijdens Winter Shopping Night, ren mee in de Santa Run door de Delftse binnenstad, trek je schaatsen aan en geniet op de schaatsbaan van Winters Delft, plof neer bij Delftse horeca waar je geniet van bijzondere cuisine, proost tijdens de Nieuwjaarsborrel met alle Delftenaren. Want de historische binnenstad van Delft is vol met warmte, gezelligheid en prachtige lichtjes.

Eigen programma
Op de website kun je gemakkelijk je eigen programma samenstellen. Je vindt er overzichten waar je heerlijk uit eten kan, welke winkelgebieden je tijdens een dagje Delft niet mag vergeten, waar je als cultuurliefhebber terecht en niet te vergeten waar je heerlijk kan slapen. Daarnaast vind je op de website een overzicht van alle evenementen en activiteiten en vertellen Delftenaren waar je in Delft echt geweest moet zijn.
Bekijk alles via
www.donkeredagenvandelft.nl