Afbeelding
Foto:

Spelen met licht en geluid

Lichtkunst
Tijdens het Highlight Festival wordt in de Maria van Jessekerk een fascinerend lichtkunstwerk getoond, Children of the Light, wat voor de gemeente en bezoekers van de kerk gratis toegankelijk is.
Voor de andere kunstwerken en de rest van het programma kun je een passe-partout bemachtigen.

Evil Weblords II: Save the internet from its destruction
Evil Weblords II is een interactieve videogame waarin de wereld van gamen en de wereld van theater samenkomen. Koning Suckerborg en zijn Evil Weblords regeren met ijzeren vuist. Waar Cyberspace eerder stond voor vrijheid, gelijkheid en het recht op privacy, is het nu een kapitalistische politiestaat geworden.
Maar, er is een sprankje hoop. Lang, lang geleden, zelfs voor Myspace bestond, ontwikkelden twaalf Wizard Nerds een veiligheidssleutel die het internet voor altijd zou beschermen; The Blockchain...
Theater de Veste, Asvest 1.

Phyllotaxis
Phyllotaxis is een project van Daan Johan en Joris Strijbos waarin zij zoeken naar de audiovisuele potentie van fyllotaxis met een zelfgemaakt feedbacksysteem van kinetisch licht en modulaire synthesizers. Daarmee maken zij een machine-achtige, digitale en geautomatiseerde variant van dit fenomeen dat in de natuur voorkomt. Locatie: DUWO, Professor Schermerhornstraat 4.

Digital Underwater creatures
In een tweedaagse workshop creƫert multimediakunstenares Gabriela Prochazka samen met Delftse studenten een nieuw interactief onderwaterwezen voor de grachten van Delft. Verschillende soorten plastic, aanstuurbare LEDs, microcontrollers en een serieus waterproof-plan komen samen in een bijna (IP67) gecertificeerd digitaal onderwaterwezen. Gabriela Prochazka is gespecialiseerd in lichtkunst, immersive works en audiovisuele samenwerkingen. Locatie: Achterom (in water).
www.highlightdelft.nl. www.facebook.com/HighlightDelft.