Afbeelding
Foto:

Kerst- en eindejaarsconcerten in Delft

Het einde van het jaar is traditioneel altijd het moment voor mooie concerten.

Delft is een muzikale stad en tal van koren en muziekgezelschappen treden er op. Veel van deze (amateur) muziekgezelschappen beginnen na de zomer al met de repetities voor hét moment van het jaar; het eindejaars- of kerstconcert. Zo zullen er tijdens Lichtjesavond op 11 december van 19.00-22.00 uur in de hele binnenstad concerten zijn.

Stedelijk kerstconcert
Op 15 december is in de Maria van Jessekerk aan de Burgwal het gratis 'Stedelijk Kerstconcert' van 13.00-15.00 uur. Een inloopconcert waaraan het 'Eerste Delftse Smartlappenkoor', kamerkoor 'Tourdion' en koor van 'Prins Hendrik' hun medewerking zullen verlenen. Orgel: Petra Veenswijk. Toegang: Vrij (collecte aan de deur).
Ceaciliafeest
Ook in de Maria van Jessekerk: op 18 november het Ceciliafeest. Het gemengde zangkoor Deo Sacrum viert dit jaar het 59e lustrum. Om 11.00 uur werkt het koor mee aan de feestelijke Hoogmis met de uitvoering van de prachtige Messe Solenelle in A van César Franck.

Advents en kerstconcert
Evenééns in de Maria van jessekerk: op 9 december het Advent en Kerstconcert met Schola en Petra Veenswijk (orgel). Van 15.00-16.00 uur. Entree gratis.

Op zaterdag 17 november is de Nieuwe kerk aan de markt het toneel voor het najaarsconcert van het Rijssens Mannenkoor, samen met de bekende muziekvereniging Excelsior Wassenaar .Johan Bredewout bespeelt de vleugel en Martin Zonnenberg het orgel. Het concert begint om 19.00 uur en duurt to 21.30 uur. Kaarten kosten 15 euro. Voorverkoopadressen: VVV Delft Kerkstraat 3 tel 0515-215405, Nieuwe Kerk en Oude Delft. Ook online via www.rijssensmannenkoor.nl. www.excelsiorwassenaar.nl. Aan de kassa van de kerk kosten de kaarten €17,50.

Zaterdag 24 november is er in de Oude kerk een Kapelconcert. van 20.00 - 22.00 uur. Meer info: https://oudeennieuwekerkdelft.nl