Afbeelding
Foto: Picasa

Soort van de maand

De soort van van de maand november is: klimop

De Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging afdeling Delfland vraagt aan een ieder om uit te kijken naar klimop en ervaringen met deze plant door te geven. De klimop is een doodgewone plant die echter heel veel waarde voor de natuur heeft. In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt is Klimop is niet schadelijk voor bomen of muren. De hechtwortels gebruiken soms kieren of spleten die er al zijn. Vraag de beschrijving van de klimop aan, ook wordt de rol van de klimop in de natuur beschrijving en bevat ook aanwijzingen voor het beheer. Meld de aanwezigheid en je ervaringen en klimop aan afdelingDelfland@knnv.nl. Ook ontvangen we graag foto's.

Jaarthema
De aanleiding om deze soort te nemen is het jaarthema van de KNNV: Bescherm de natuur in je eigen omgeving. Bij eigen omgeving denken we al gauw aan een tuin, maar stadsbewoners hebben vaak geen eigen tuin. Mensen zonder tuin kunnen iets doen met een balkon, geveltuin, boomspiegel of gemeentegroen.
En bij beschermen van de natuur kun je ook denken aan de keuzes die je maakt als persoon, voedsel en verzorging en de aankleding en inrichting van je huis.

December soort van de maand. Fotowedstrijd: wat is jouw mooiste natuurfoto uit 2018?

Er worden drie prijzen uitgereikt in de categorieën: natuurstudie, natuureducatie en natuurbescherming, Of te wel de natuur ontdekken, passie voor de natuur en samen leven met de natuur. De winnaars ontvangen elk een bon ter waarde van € 50,-- die in onze afdelingswinkel te besteden is. Stuur je foto in naar afdelingDelfland@knnv.nl. Alle inzenders ontvangen een bericht wanneer de prijzen worden uitgereikt.