Afbeelding
Foto: Michael Stoop

Delft krijgt de Blues

Februari... Terwijl Sinterklaas nog niet binnen is lijkt dat heel ver weg,. Maar liefhebbers kunnen niet wachten.... op het Blues Festival Delft!

Van 22 t/m 24 februari 2019 is Delft weer het decor voor het Affligem Blues Festival Delft. Wat in 1999 begon als initiatief van drie Delftse horeca-uitbaters en de Delftse nachtburgemeester Leo Quack, destijds uitbater van café De Oude Jan, is in twintig jaar tijd uitgegroeid tot het grootste indoor bluesfestival van Nederland. En daar mogen we als Delftenaren trots op zijn!

Zeventig optredens
Ook dit jaar staat het Blues Festival weer stijf van de optredens. Ruim 70 groepen en individuele artiesten zijn te horen. En echt iedere bluesstijl is vertegenwoordigd; of het nu om Delta Blues, Bluesrock of Chicago Blues gaat, de Westcoast blues, Americana, Boogiewoogie of Rockabilly, versterkt of in akoestische versie, het is er allemaal! 36 Verschillende locaties in de Delftse binnenstad geven een podium aan de artiesten.

Specials
Naast alle gratis toegankelijke optredens, staan bij de 20e editie weer een aantal specials in het programma. Zo is er op donderdag 15 februari een speciale filmvertoning in Filmhuis Lumen, op vrijdagavond de voorstelling 'Preaching The Blues' en op zaterdagmiddag het gratis toegankelijke Gospel-optreden met het Elijah Gospel & Soul Choir in de Maria van Jessekerk. Altijd al mondharmonica willen leren spelen? Je leert de basis tijdens de Workshop Mondharmonica in het Hampshire Hotel Delft Centre, Koepoortplaats 3 op zaterdag 23 februari om 14.00 uur. Of geniet van de voorstelling 'Geworteld In De Blues'. En er is nog veel meer speciaals! Info hierover is te vinden op www.delftblues.nl.

Arrangementen
Het Blues Festival Delft trekt bezoekers van overal. Gelukkig hebben we in de prinsenstad tal van gastvrije hotels, waarvan sommigen tijdens het festival een speciaal Blues-arrangement aanbieden.

Afbeelding