Afbeelding
Foto:

Doris en Verena

Leuk jullie te ontmoeten. Waar komen jullie vandaan?
Wij komen uit Italië.

Waarom bezoeken jullie Delft?
We zijn hier voor een verjaardagsfeestje van een vriendin van ons. Ze woont in Italië maar is Nederlandse. Ze wilde heel graag haar feestje in Nederland geven en dat heeft ze gisteravond gedaan. We hebben tot diep in de nacht gefeest op het strand van Vlugtenburg bij 's-Gravenzande. Een mooi strand en met die tropische temperaturen was het net alsof we thuis waren. Jammer dat er wat bewolking was waardoor we de 'bloedmaan' niet hebben kunnen zien.

Wat valt jullie hier op?
Door die kaaswinkel waar we nu zijn wordt voor ons wel bevestigd dat alle Nederlanders iets met kaas doen. Maak jij eigenlijk ook kaas?

Hoe lang zijn jullie hier?
We zijn maar vier dagen in Nederland en slechts één dag in Delft. We overnachten in 's-Gravenzande.

Wat vinden jullie de mooiste plek in Delft?
We hebben nog niet zo heel veel van Delft gezien. We zijn hier pas een uur. De Markt is hier wel heel mooi. We hoorden dat dit een van de grootste historische marktpleinen van Europa is, dus we vinden het wel bijzonder dat we hier zijn. De Nieuwe Kerk is prachtig, zeker nu die zo mooi in de zon ligt.

Wat gaan jullie verder nog doen tijdens de vakantie hier in Nederland?
Vandaag gaan we Delft in en hopen zo nog een goed beeld van deze stad te krijgen. Eigenlijk jammer dat onze tijd hier zo kort is.