De Canal Hoppers bieden vanaf de grachten een unieke kijk op de historische Delftse binnenstad. Zoals hier, op het Oosteinde. (foto:  Lucas van der Wee)
De Canal Hoppers bieden vanaf de grachten een unieke kijk op de historische Delftse binnenstad. Zoals hier, op het Oosteinde. (foto: Lucas van der Wee) Foto: Lucas van der Wee

Canal Hoppers van de partij voor bezorging Corsokrant

Niet alleen de Varend Corsokrant van Delft op Zondag is terug van weggeweest, ook de manier van bezorgen. De schippers van Canal Hopper Delft verspreiden de Corsokrant weer met hun fluisterboten onder het publiek dat langs de oevers en kades van de Prinsenstad staat.

Vanaf het moment dat het Varend Corso de Delftse waterwegen aandoet, varen de vijf elektrisch aangedreven fluisterboten van Canal Hopper Delft met de bonte bloem- en plantrijke stoet mee. De schippers en hun krantenbezorgende passagiers meren op verschillende plaatsen langs de route in Delft af. Hier voorzien ze toeschouwers van de speciaal voor deze editie van het Varend Corso gemaakte krant. Dat de Delftse wateren ook dit jaar worden aangedaan door het Varend Corso, stemt het team van Canal Hopper Delft tevreden. "Wij weten als geen ander hoe mooi en bijzonder Delft vanaf het water is", zegt directeur Marc Boekenstijn van Stichting Stunt, waar Canal Hopper Delft een leerwerkbedrijf van is.

Arrangementen
Met allerlei toeristische partners in de stad heeft Canal Hopper Delft vaararrangementen ontwikkeld. De vaarpuzzeltocht 'Delft onder Bruggen' bijvoorbeeld stuurt je kriskras door de vele grachtjes. Deze en alle andere arrangementen zijn te vinden op de website www.canalhopperdelft.nl. Een open sloep is te huur vanaf 40 euro per uur inclusief privéschipper voor maximaal acht personen per bootje. Naar wens kan er gezorgd worden voor hapjes en drankjes aan boord.
Naast de fluiterbootjes beschikt men over een prachtige twaalfpersoons sloep, die door de grote capaciteit en de hoge snelheid ideaal is voor wat langere groepsvaarten naar bijvoorbeeld het natuurgebied Midden-Delfland, de Zweth, Rijswijk of Den Haag.
Bijzonder is verder dat de sloepen elke dinsdag worden ingezet om vuilnis op te vissen uit de Delftse grachten. Zo draagt dit bedrijf er zelf aan dat de Delftse wateren nog mooier en schoner.
De sloepen liggen in de passantenhaven in de Zuidkolk, op vijf minuten lopen van het NS Station, en zijn eenvoudig te bespreken via het online reserveringssysteem op www.canalhopperdelft.nl. Het is ook mogelijk om op andere plekken in de binnenstad aan boord te gaan. Wilt u een stadsgids aan boord of heeft u speciale vaarwensen? Mail naar info@canalhopperdelft.nl of bel 06 – 22992795.