Marja van Bijsterveldt is blij dat het Varend Corso weer naar Delft komt.
Marja van Bijsterveldt is blij dat het Varend Corso weer naar Delft komt. Foto:

Varend Corso doet gelukkig Delft aan

Bloemen geven kleur aan je leven. Overal, en heel je leven lang. Je kunt ermee zó veel liefde geven – een mooi gebaar, liefde voor elkaar.

Deze tekst zal op 6 augustus vast over de Hooikade schallen, als het Varend Corso door Delft vaart – met zanger Dennie Christian in één van de boten. Voor de twintigste editie van het Varend Corso heeft hij een Varend Corso-song opgenomen. En, ere wie ere toekomt, hij bezingt heel treffend wat bloemen betekenen.
Bloemen maken gelukkig. En dan komen er maar liefst 45 schuiten langs vol bloemen (en planten en prachtig kleurrijk groente en fruit). Als je niet al gelukkig bent, dan wórd je het wel van dit mooie schouwspel.
Voor mij wordt dit het eerste Varend Corso als Delftenaar – ook dat stemt mij gelukkig. En het is algemeen bekend dat het in Delft traditie is om er langs de route een feestje van te maken, om vrienden en familieleden uit te nodigen om met een hapje en een drankje naar de voorbijvarende schuiten te kijken. Liefst op een plek met een prachtig uitzicht op de route van het corso – everybody happy.
Nu werk ik in het stadskantoor – met een prachtig uitzicht op de route van het corso. En ik woon aan de Oostsingel – met een prachtig uitzicht op de route van het corso. Wat zal ik doen, waar zal ik gelukkig zijn?
Het gaat mij niet om het uitzicht. De beste plek om te genieten van het Varend Corso is links of rechts van mensen die genieten van het Varend Corso, te midden van mensen die stralen – want dat is wat het Varend Corso met je doet. Daar word ik dan weer gelukkig van, zelfs als ik nauwelijks over de hoofden van de mensen heen kan kijken. Als ik dat om me heen zie, is er maar één conclusie te trekken: het Varend Corso doet gelukkig Delft aan. Het thema van dit corso is – u kunt het haast wel raden – Be Happy. Zeker op 6 augustus!
Wie weet zie ik u die dag wel ergens links of rechts van mij.

Marja van Bijsterveldt,
burgemeester Delft