Manager Maurice Schook bij de pas geïntroduceerde KIA e-Niro. (foto´s: ML)
Manager Maurice Schook bij de pas geïntroduceerde KIA e-Niro. (foto´s: ML)

Voor de exclusief-elektrische e-Niro nu naar KIA Autohaag Zeeuw

Bij KIA Autohaag Zeeuw Delft is de nieuwe KIA e-Niro gearriveerd. De eerste volledig elektrisch aangedreven crossover, met een actieradius van maar liefst 485 kilometer.

De actieradius van 485 kilometer is vastgesteld naar aanleiding van de nieuwe WLTP-testcyclus en volgens de bijbehorende norm. "Een volledig elektrische auto, met slechts 4 procent bijtelling en dus belangrijk voor de zakelijke markt", zegt manager Maurice Schook. "KIA is heel ver met de techniek van elektrisch rijden en weet nu zo´n auto te leveren die voor een groot publiek interessant is. Het is verstandig om een afspraak te maken, want we verwachten veel belangstelling, waarbij de auto kan oplopen tot een jaar. Maar dan heb je wel een heel exclusieve auto."
De volledig elektrisch aangedreven crossover van KIA heeft een opwindend design. En biedt bovendien veel gebruiksgemak. De combinatie van het design en gebruiksgemak van een crossover gaan bij dit model hand in hand met emissievrije mobiliteit en daarom heeft de e-Niro een unieke marktpositie", gaat hij verder. "De eigenaar van een nieuwe KIA e-Niro profiteert van diverse speciaal voor EV´s ontwikkelde technologieën en nieuwe veiligheidsystemen."

Dynamic- en Executive
De prijzen zijn inmiddels ook bekend gemaakt. De vanaf prijs van de langverwachte volledig elektrische KIA e-Niro met 64 kWh-batterij is 42.510 euro. Weer wat later, namelijk vanaf eind 2019, is de KIA e-Niro met 39,2 kWh-batterij te bestellen. "Vooralsnog dus de 64 kWh-variant, die beschikbaar is in DynamicLine en ExecutiveLine", aldus Schook. "De vanaf prijs geldt voor de DynamicLine, die overigens een fiscale waarde heeft van 41.475 euro."

Uitgebreide uitrusting
De auto heeft een heleboel veiligheidsvoorzieningen, zoals zeven airbags, aan de voorkant, zijkant, als gordijn-airbag en knie-airbags. Daarnaast zijn er diverse andere veiligheidsvoorzieningen, zoals autonome noodremassistentie, autonome rijbaanvolgassistentie, adaptieve cruise control, vermoeidheidsherkenning en grootlichtassistentie. Daarnaast is de uitrusting van de DynamicLine uitgebreid: een smart key met start- en stopknop, een 7-inch supervision cluster, een 7-inch full map navigatiesysteem met achteruitrijcamera, software van TomTom en Apple, er is Bluetooth-connectiviteit met bediening op het stuurwiel, climate control, elektrische ramen vóór en achter, LED-dagrijverlichting, LED-achterlichten, mistlampen vóór en een lichtsensor. Ook standaard zijn digitale radio (DAB+), parkeersensoren achter, verchroomde deurgrepen (binnen en buiten), hoogglans zwarte afwerking van deurpanelen en middenconsole, een automatisch dimmende binnenspiegel, regensensor, batterijverwarming en een warmtepomp.
Onder de nieuwe bolide zitten lichtmetalen 17-inch wielen. "Het geheel wordt gecompleteerd door lederen afwerking op het stuurwiel, stuurwielverwarming, stoelverwarming vóór èn elektrisch verstelbare, verwarmbare en inklapbare buitenspiegels in carrosseriekleur", aldus Schook. De topversie van de KIA e-Niro is de ExecutiveLine, leverbaar van 45.510 euro, met een fiscale waarde van 44.475 euro. Bij dit model is de uitrusting nòg net iets uitgebreider. De nieuwe e-Niro komt naast de al bestaande en bijzonder succesvolle Niro Hybrid en Niro Plug-in Hybrid in de line-up van KIA. Het Zuid-Koreaanse merk heeft sinds de marktintroductie van het model in 2016 wereldwijd al meer dan 200.000 exemplaren van de Niro verkocht, waarvan 65.000 in Europa. In Nederland zijn er sinds de introductie van de KIA Niro Hybrid meer dan 10.000 exemplaren verkocht. De KIA Niro Hybrid is daarmee de bestverkochte hybride van Nederland in 2017 en 2018. De e-Niro is na de Soul EV de tweede volledig elektrische auto van KIA die wereldwijd wordt verkocht.

KIA Autohaag Zeeuw
www.autohaagzeeuw.nl/
vestigingen/kia-delft/