Eva Orta van DOK Delft toont twee lezenswaardige kinderboeken
Eva Orta van DOK Delft toont twee lezenswaardige kinderboeken Foto:

Boekentips van Eva, deel 4

DELFT - Eva Orta, de 'jeugdboekoloog' van DOK Bibliotheek Delft heeft weer twee jeugdboeken uitgekozen die het meer dan waard zijn om met de ogen verslonden te worden.

'Ik ben Vincent en ik ben niet bang' – Enne Koens

Vincent is survivalexpert; hij weet alles over overleven in de wildernis. Helaas is overleven op school een ander verhaal. Onze hoofdpersoon wordt namelijk gepest, en niet zo'n beetje ook. Vincent kent het hele SAS Survival Handboek uit zijn hoofd, maar is toch als de dood voor het schoolkamp.
Hoe zal hij dit overleven? Zal het nieuwe meisje, bijgenaamd De Jas, uitkomst bieden?
Of zal hij weer terug moeten vallen op zijn bijzondere blikje, waarin hij allerlei handige survivalspulletjes bewaard? Of… zal zelfs dat niet genoeg zijn dit keer?
Lees en leef mee met Vincent in dit schitterend vormgegeven boek. En leer en passant ook nog eens wat over survivallen en overleven in de wildernis én op school.

'Eén eenhoorn asjeblieft' – Mark Janssen

Als jij genoeg geld had gespaard, welk dier zou jij dan het liefst kopen? Een hond? Een poes? Een paard misschien..? Wat denk je van een eenhoorn? Een eenhoorn?! – hoor ik u nu denken. Maar die bestaan toch helemaal niet?! De vrienden van onze hoofdpersoon, de jonge Daan, denken precies hetzelfde. Ze vragen Daan, die vastbesloten is een heuse eenhoorn van zijn spaargeld te kopen, dan ook of hij het wel zeker weet. Bedoelt hij geen ander dier? Weet hij dan niet dat eenhoorns niet bestaan?! Maar onze Daan weet het heel zeker. Hij wil een eenhoorn waarmee hij vele magische avonturen kan beleven. Gaat het hem lukken? Kijk en geniet mee met de prachtige platen van Mark Janssen.