SONY DSC
SONY DSC Foto:

Deze woning wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

DELFT - De afgelopen twintig jaar hebben Marcel Kenter met zijn vrouw en kinderen in deze leuke woning in Tanthof-West gewoond. Een multifunctioneel pand, aangezien de begane grond een bedrijfsruimte is.

"Alle huizen in de straat hebben een bedrijfsruimte. Hiernaast is een borduurwinkel, even verderop is er een archief-conserveringsbedrijf en mijn vrouw heeft een bedrijf gehad in grond- en kabelwerkzaamheden", vertelt Marcel. "Toen had zij beneden haar kantoor en woonden we op de twee bovenliggende etages." Marcel vertelt dat het huis steeds is aangepast naar de omstandigheden van het gezin en het opgroeien van hun kinderen. "De indeling van het huis is steeds met ons 'meegegroeid'. Toen mijn vrouw haar bedrijf verkocht, hebben we op de begane grond een woongedeelte gecreƫerd. Het huis is flexibel in te delen voor een combinatie wonen met bedrijf of gewoon voor een groot woonhuis voor een gezin met, veel, kinderen." In zijn algemeenheid kan gezegd worden, dat het pand een zee aan ruimte biedt en voor vele doeleinden te gebruiken is. Het is een straat vol MKB'ers. "We hebben leuke buren en in de straat hangt een plezierige sfeer door al die bedrijvigheid", zegt Marcel. "Het is bovendien leuker geworden toen de hoogspanningsmasten zijn verwijderd. Voor ondernemende mensen is het ideaal dat de ontsluiting via de A4 zo goed is geworden. Van hier uit rijd je makkelijk naar de grote steden in de Randstad. We hebben er met heel veel plezier gewoond en gewerkt", zegt hij. "Onlangs zijn we vanwege ons werk naar Hellevoetsluis verhuisd. Onze dochter woont hier nu samen met haar vriend. Zij studeert in Amsterdam en hij aan de TU. Ze mogen hier blijven wonen totdat het verkocht is." Dochter en vriend hebben een groot huis met zeven kamers, twee badkamers, vier toiletruimtes en een berging tot hun beschikking. "Ja, en een tuintje op de begane grond en boven een groot terras op het zuiden", zegt Marcel.
Op de begane grond zijn drie kantoorruimtes of slaapkamers. Er is een badkamer met een ligbad, een afzonderlijke douche, een dubbele wastafel, een toilet en een wasmachineaansluiting. Naast de voordeur is er een oprit met parkeerplaats en een tweede entree naar de bedrijfsruimte. "Hier zijn uitstekende mogelijkheden om te wonen en te werken", zegt hij.
Op de eerste verdieping is er een ruime en lichte woonkamer, over de volle breedte van de woning, met een open haard. De open keuken of eetkamer is aan de voorkant en heeft allerlei inbouwapparatuur. Voor is er een balkon en achter een riant terras op het zuiden van ruim 40 vierkante meter. "Ja het is hier heerlijk wonen", gaat hij verder. "Delft is sowieso een fijne stad, niet te groot en toch met alle voorzieningen voor cultuur en sport voor jong en oud. Ideaal is ook de tramlijn naar station Delft en naar Den Haag die op vijf minuten lopen van het huis ligt."
Op de tweede verdieping zijn er nog eens drie ruim bemeten slaapkamers. De tweede badkamer heeft een douche en een wastafel. In een bergruimte is de cv-installatie. In 2015 zijn 26 zonnepanelen op het dak geplaatst voor opwekking van elektriciteit. Het is een zogenaamde nul-op-de-meter-woning. Vlakbij is het mooie natuurgebied Midden-Delfland waar je heerlijk kunt wandelen of joggen, in vijftien minuten fiets je naar de prachtige historische binnenstad.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding