Manu Keirse, autoriteit op het gebied van rouw, houdt een lezing in de wijk Ypenburg
Manu Keirse, autoriteit op het gebied van rouw, houdt een lezing in de wijk Ypenburg Foto:

Lezing Manu Keirse in kerk Ypenburg

YPENBURG - Donderdag 13 december houdt Manu Keirse, een autoriteit op het gebied van rouw en rouwverwerking, een lezing in de Protestantse Kerk De Toevlucht aan de Laan van Hoornwijck 140 in Ypenburg.

Manu Keirse, 5 februari 1946, is een Vlaams klinisch psycholoog en licentiaat in de medico-sociale wetenschappen. Hij werkte op het kabinet van het minister van Consumentenzaken, Volksgezondheid en Leefmilieu, was directeur van de Patiƫntenbegeleiding van de Universitaire Ziekenhuizen KU Leuven en als directeur-bestuurder van het Regionaal Ziekenhuis te Leuven te Leuven, en geeft les aan de faculteit geneeskunde van de Katholieke Universiteit Leuven en aan de Benelux-universiteit te Eindhoven.
Door zijn doctoraat-studie werd hij expert in patiƫntenbegeleiding, rouwverwerking en palliatieve zorg. Sinds 2012 is hij gezinspolitiek secretaris van de Gezinsbond.
Boeken
Hij trekt volle zalen en zijn boeken zijn bestsellers. Zijn eerste boek 'Helpen bij verlies en verdriet. Een gids voor het gezin en de hulpverlener' (1995) werd een bestseller. Onlangs is een volledig herziene druk verschenen en dat is niet zonder reden. Manu Keirse gelooft niet langer in rouwverwerking; rouw verwerk je niet, je overleeft je verlies en je leeft ermee. De door hem gekozen inspiratietekst komt uit het dagboek van Etty Hillesum.

Lezing
De lezing is bedoeld voor iedereen die iemand verloren heeft en voor hen die mensen bij hun verlies willen steunen. "Verwerken is niet loslaten, maar leren vasthouden in herinnering."

Voorbeelden
Hij geeft voorbeelden en tips hoe je iemand die rouwt kunt helpen. Inloop vanaf 19.00 uur.
Deze niet-commerciƫle bijeenkomst is gratis.