DELFT - Voor Richard Kasius was SEP - Nootdorp (1-3) vorige week zaterdag een bijzondere wedstrijd. Voor het eerst speelde hij tegen zijn jeugdliefde.

- Dat moet bijzonder geweest zijn...
"Absoluut. Er zijn zoveel ploegen waartegen je kunt loten en dan tref je voor het eerst de club waar je heel de jeugd hebt doorglopen en waar al je vrienden spelen."

- Hoe lekker is het om dan te winnen?
"Natuurlijk is elke overwinning fijn, maar ik hecht meer waarde aan een overwinning in de competitie. We spelen in een heel sterke poule en hebben dit seizoen nog niet gewonnen. Dat moeten we zaterdag dan maar doen tegen koploper Volendam."

- Werd de nederlaag van SEP je nog kwalijk genomen?
"Absoluut niet. Die jongens gunnen me de stap naar Nootdorp die ik heb gezet van harte. We hebben na de wedstrijd ook een feestje gevierd en ik ben samen met die gasten nog naar de stad gegaan om een biertje te drinken."

- Wat was het voor wedstrijd?
"Ik vond echt dat SEP heel goed georganiseerd stond. Zij zakten in en gokten op de counter. Uiteindelijk creƫerden wij een aantal kansen, waarvan we er drie benutten. Dat waren we ook verplicht, want wij moesten en zij mochten"