Onderwijs,  zorg, cultuur, overheid en bedrijfsleven bundelen krachten voor het themajaar 'Delft & de Gouden Eeuw'. (Foto: Koos Bommelé)
Onderwijs, zorg, cultuur, overheid en bedrijfsleven bundelen krachten voor het themajaar 'Delft & de Gouden Eeuw'. (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Gebundelde krachten voor themajaar 'Delft en de Gouden Eeuw'

DELFT - In een unieke samenstelling vond afgelopen donderdag een Gouden Tafel-sessie plaats in voorbereiding op het themajaar 'Delft & de Gouden Eeuw'.

Op initiatief van Delft Marketing brainstormden Delftse directieleden uit de zorg, overheid, cultuur, het onderwijs en de top van het Delftse bedrijfsleven in de Hogeschool Inholland over hun bijdrage aan het themajaar in 2019. In aanwezigheid van o.a. de wethouders Bas Vollebregt (Economie, Cultuur, Grondzaken en vastgoed) en Karin Schrederhof (Wonen, WMO en Sport) zochten de aanwezigen naar kansrijke verbindingen en samenwerkingspartners. Het streven was om tijdens de sessie te komen tot zoveel mogelijk samenwerkingen die bijdragen leveren aan de totaalprogrammering van het themajaar.

Goede formule
De sessie bleek een goede formule. De vier verschillende tafels leverden een aantal mooie 'gouden vondsten' op. Zo vonden horeca, zorg en de gemeente elkaar in een gezamenlijk initiatief waarbij de zorg in de Gouden Eeuw aan de zorg van nu gekoppeld wordt. Een ander plan is een Gouden Eeuw-musical, geschreven door leerlingen het Mondriaan College, met decorbouw door cliënten van Perspectief en uitvoering door leerlingen van basisscholen. Een ander idee is het inzetten van inwoners als 'gouden' ambassadeur voor toeristen in de stad. Evelien van der Kruit, directeur Delft Marketing, spreekt van een goede opbrengst van de sessie. "Het is mooi om te zien dat belangrijke stakeholders in de stad elkaar hebben ontmoet en samen plannen maken. Ik verwacht naar aanleiding van de sessie een mooie aanvulling op de al mooie culturele programmering." De komende weken worden de haalbare ideeën uitgewerkt. Op 5 januari wordt de volledige programmering tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst bekend gemaakt.