Sinterklaas in Den Hoorn

Zaterdag 24 november is het weer zo ver: Sinterklaas zal aankomen in Den Hoorn! Om 10.30 uur meert de Pakjesboot aan ter hoogte van De Bolle Kickert waar Burgemeester Arnoud Rodenburg en Elena Meloni de Sint zullen verwelkomen. Daarna volgt er een rondtocht door het dorp. Zoals ieder jaar zijn er ook dit jaar twee sinterklaasshows, dit keer met Mister Fun en Games Louis, in De Hoornbloem. Deze shows beginnen om 11.00 uur en 13.00 uur en duren 60 minuten. Kaarten à 2,50 euro zijn verkrijgbaar bij Drogisterij DIO Vitaal en Slijterij Berkhout in Den Hoorn, tegen contante betaling. Wees er snel bij, want op = op!

Annejan Mieras
bij Paagman

Een vrolijk stemmend Delfts debuut. Annejan Mieras schreef het vrolijk stemmende kinderboek 'Portiek Zeezicht' over vriendschap, familie en vindingrijkheid. Haar achtergrond als architect en als leerkracht zijn beide terug te vinden in dit boek voor lezers vanaf 9+. Haar debuut wordt uitgegeven door Lemniscaat. "Ik deed mijn manuscript op de brievenbus en vijf dagen later werd ik al gebeld door de uitgever. Dat was wel een heel bijzonder moment." Annejan volgde een aantal jaar schrijflessen op de VAK en is nog steeds betrokken bij een schrijversgroep die daaruit voort is gekomen. De komende tijd geeft ze gastlessen op een paar basisscholen in Delft. Op zondag 18 november is Annejan Mieras om 14.00 uur te gast bij boekhandel Paagman, Choorstraat 1, Delft. Ze geeft er een workshop en signeert haar boek.

Poolse films bij Filmhuis Lumen

Een week na de Poolse Onafhankelijkheidsdag draaien op zondag 18 november de indrukwekkende films Warsaw 44 en Volhynia in Filmhuis Lumen. Beide vertoningen maken deel uit van het programma '100 Jaar herwonnen Poolse onafhankelijkheid – Poolse geschiedenis in film'.
De oorlogsfilm Warsaw 44 gaat over jeugd, liefde en moed van jonge Polen die tijdens de Duitse bezetting volwassen worden. Zo sluit de jonge Stefan zich aan bij het verzet in een poging om Warschau van de nazi's te bevrijden voordat de Russen de stad bereiken.
Het filmdrama Volhynia draait om de jonge Poolse Zosia die te midden van chaos en etnische spanningen van de Tweede Wereldoorlog probeert ze te overleven. Het aangrijpende historische drama toont de jarenlang verzwegen etnische zuivering in het grensgebied van Polen en Oekraïne.
Warsaw 44 speelt zondag 18 november om 15.15 uur en Volhynia om 18.15 uur.
Een week later, op zondag 24 november, vertoont Filmhuis Lumen Nights and Days, een groots historisch epos over een Poolse familie in de negentiende eeuw.
Kaartjes voor deze voorstellingen zijn verkrijgbaar op www.filmhuis-lumen.nl of bij de kassa.
Adres: Filmhuis Lumen,
Doelenplein 5, 2611 BP Delft,
Telefoon: 015-214 0226.