SONY DSC
SONY DSC Foto:

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout & Hogetoorn Wereldmakelaars

DELFGAUW - Het is nu ruim veertien jaar geleden dat Patrick Coleman en z´n vrouw Gytha in Emerald kwamen wonen. Ze woonden daarvoor in een appartement in Delft langs de Schie.


Hun zoon Ian was toen één jaar oud. Ze wilden voor hem een kindvriendelijke omgeving om te kunnen opgroeien, waar ook genoeg te doen zou zijn. En dat is Emerald volgens Gytha ook gebleken met de scholen, sport- en speelvoorzieningen vlakbij. "Je loopt de straat uit en je bent in een speeltuin, verderop is er een voetbalveldje", zegt ze. "Inmiddels is Ian vijftien jaar en z´n zus Inez is dertien jaar. Ze sporten bij sv Wippolder en Hudito en uiteraard fietsen ze tegenwoordig alles zelfstandig. Je bent van hieruit namelijk in een kwartier in Delft. We gaan naar Rijswijk Buiten verhuizen, op vijf minuten fietsafstand van de middelbare school en dichter bij ons werk."
Patrick en Gytha zijn vanaf de nieuwbouw hier komen wonen. De optie was toen om de woonkamer met een zijgedeelte te verbreden. Hierdoor is er niet alleen in de lengte, maar ook in de breedte een grote woonkamer ontstaan. "Wij hebben een moderne bamboe-parketvloer laten leggen", zegt ze. "Verder natuurlijk alles volgens onze eigen voorkeuren ingericht. Elf jaar geleden hebben we op de zolderverdieping een tweede badkamer laten maken. De keukenapparatuur is inmiddels een keer vervangen en in het afgelopen jaar is het binnen- en buitenschilderwerk uitgevoerd."
De bewoners van deze riante geschakelde villa hebben een brede en lichte woonkamer met openslaande deuren naar de tuin. De keuken aan de voorzijde heeft veel werkruimte door een extra diep werkblad en is voorzien van moderne inbouwapparatuur. "Wij hebben heel handig de ruimte tussen de keuken en woonkamer benut voor de eettafel", zegt Gytha. "De tuin is heerlijk zonnig, op het zuidoosten, met vaste planten en een vijver. Je hebt er de hele dag zon, maar ook de beschutting opzoeken is mogelijk, er is elektrische zonwering aanwezig. Verder hebben we een berging en een achterom." Er is een garage die ook vanuit de hal toegankelijk is. "Hier kunnen we de auto zetten, maar ook altijd op onze eigen parkeerplaats voor het huis. Het is een heel prettige omgeving en we hebben fijne buren."
Op de eerste verdieping is er een royale slaapkamer met balkon en uitzicht aan zowel de voor- als achterzijde. Voor is er de ouderslaapkamer met een vaste kastenwand en een vrij uitzicht, en achter is er nog een slaapkamer. De badkamer heeft een ligbad, een douchecabine en een dubbele wastafel. Er is een separaat toilet met een fonteintje. "Het huis is vanwege de vijf slaapkamers en twee badkamers geschikt voor een groot gezin. Of mensen die een bedrijf aan huis hebben."
Op de tweede verdieping is er achter een ruime slaapkamer, met een balkon op het zuiden. Voor is er ook een slaapkamer en de badkamer heeft een douchecabine en een wastafelmeubel. In de schuifwandkast is de opstelplaats CV-combiketel (Intergas 2003), de wasmachine-aansluiting en het WTW-systeem. "Ja, we hebben het echt getroffen", zegt Gytha. "Aan de voorkant vrij uitzicht met alleen een fietspad en een slootje. Hou je van de natuur, dan zit je hier goed. Er is een prachtig natuurgebied in de directe omgeving en de Delftse Hout, daar ben je ook zo."

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding