De DS7 Crossback, stevig op zijn EMP2-platform.
De DS7 Crossback, stevig op zijn EMP2-platform. Foto:

DS7 Crossback voldoet een jaar na de introductie aan verwachtingen

De DS7 Crossback is de eerste échte SUV van DS. Dit model werd begin vorig jaar geïntroduceerd.

Het is de eerste auto van het merk die vanaf het begin onder de vlag van het op zicgzelf staande DS wordt gevoerd. Net zoals de Peugeot 3008, 5008 en de Opel Grandland X staat de DS& Crossback op een EMP2-platform. Sinds november 2017 staat de auto bij de dealers in de showroom. Na de introductie zijn volgens de importeur bijna vierhonderd exemplaren besteld. Volgens de BOVAG zijn grofweg 140 exemplaren geregistreerd. Volgens de verkoopcijfers zijn de meeste DS7 Crossback-rijders nieuwe DS-klanten. Voor de inruil geldt een brede mix aan modellen en merken. Maar, omdat 80 procent van de DS-rijders de auto zakelijk gebruikt, en 80 procent van hen de auto leaset, is het inruilpercentage niet groot.

Motor-keuze
De meeste 7 Crossback-klanten kiezen voor een dieselmotor. Maar ook 76 procent van de klanten verkiest een benzinemotor boven dieselversies. De overige 24 procent gaat wél voor een dieselmotor. Van alle verkochte DS7's Crossback heeft 80 procent een automatische transmissie. De PureTech 180 is echter de meest populaire krachtbron. En dat is nu net een benzinemotor. De populairste uitvoering is de Executive. Ook de PureTech 225 PerformanceLine, de sportiefste versie waarin de auto leverbaar is, doet het volgens DS behoorlijk goed. De verkopen ervan bedragen ongeveer de helft van die van de populairste uitvoering (PureTech 180). De optielijst is indrukwekkend. Op de optielijst van de DS7 Crossback zijn de meest gekozen opties de volgende: Active Led Vision-verlichting, het panoramische schuif- en kanteldak, DS Sensorial Drive, Pack Easy Acces en Connected Pilot, in combinatie met de automatische transmissie.

DS7 Crossback E-Tense
Onlangs presenteerde DS de 7 Crossback E-Tense, een nieuwe plug-in hybridevariant van de Franse SUV. Die nieuwe versie met elektromotor moet omstreeks juni volgend jaar bij de Nederlandse dealers staan.

Motorhuis Delft
www.motorhuis.nl