Vervolg van voorpagina

"Een andere actie is dat wij de bewoners van de eengezinswoningen een aanbieding hebben gedaan om een HR ketel te plaatsen. Hiermee zijn zij losgekoppeld van het ketelhuis en hebben zij zo meer invloed op hun warmteverbruik. Dit aanbod is positief ontvangen.

Huisbezoeken
Verder onderzoeken we op dit moment voor 519 woningen de mogelijkheid van thermostaatkranen. Dit is zowel financieel als in uitvoering niet zo maar geregeld, dat moet men begrijpen. Voor het afleggen van huisbezoeken en het afgeven van energiezuinige tips hebben we een externe partij ingeschakeld. Dit traject hadden we overigens twee jaar geleden met hen ingezet toen wij de individuele warmtemeters in de woning plaatsten. Dit komt maar niet goed van de grond. Daarom hebben we binnenkort een gesprek met deze partij.

Onderhoud
Tot slot wil ik nog iets kwijt over de technische staat van de woongebouwen. In 2015 hebben we ruim 5 miljoen euro gestoken in onderhoudswerkzaamheden. Ook is toen de uitstraling van de gebouwen verbeterd en zijn verschillende veiligheidsmaatregelen getroffen. De huurprijs bleef hetzelfde. De woningen in de oudbouw van Poptahof zijn namelijk zeer gewild bij woningzoekenden vanwege hun ligging en hun prijs/kwaliteitverhouding. Ingrijpende veranderingen kunnen invloed hebben op de huurprijzen. We willen ook in dit veelzijdige woongebied graag blijven voorzien in betaalbare huurwoningen."