Diemel Groenvoorzieningen blinkt uit in tuinen met beleving
Diemel Groenvoorzieningen blinkt uit in tuinen met beleving Foto:

Diemel Groenvoorzieningen blinkt uit in 'belevingstuinen'

DEN HOORN – Diemel Groenvoorzieningen aan de Veenakkerweg 13 in Den Hoorn stelt zich volledig ten dienste van haar klanten.

Eigenaar Cock Diemel: "We richten tuinen in naar de wensen en eisen van onze klanten, dus hun input blijft leidend. Kijk, bij het (her)inrichten van een tuin heb je een aantal pijlers waar je je op kan richten: voor ons zijn klimaatbestendigheid -een tuin moet hitte temperen en regenwater zo verwerken dat het beschikbaar blijft voor de beplanting- en biodiversiteit erg belangrijk. Deze twee factoren versterken elkaar.

Beleven en ervaren
Aan iedere tuin ligt een specifiek ontwerp ten grondslag. We kijken niet alleen naar de praktische kanten, maar we kijken ook naar wat de klant wil beleven en ervaren in de tuin. Wij blinken uit in groene tuinen met beleving. Beleving die we oproepen door beplanting van hoger groen, kleine stadsboompjes gecombineerd met vaste planten waar leven, bijen en vlinders, op af komt.
Het verschil tussen zon- en schaduwplekken of de wind zachtjes horen ruisen door het gebladerte van de bomen of het bamboe dragen hier ook toe bij. Feitelijk zijn we tot veel, zo niet alles in staat, maar het moet allemaal wel passen en in harmonie zijn met elkaar.

Ontwerpen
Voor het maken van een ontwerp komen we bij de mensen langs. We bespreken de actuele situatie en de wensen die men heeft. Ik zie de tuin dan ook als een verlengstuk van de bewoners, hun karakter moet erin weerspiegeld worden.
Ons werkgebied bestrijkt Groot-Haaglanden: Den Haag, Wassenaar, Zoetermeer, Midden-Delfland en het Westland. Hovenier, het is een prachtig beroep. Ik ga ook geregeld bij de mensen kijken hoe de tuin ervoor staat. Dan zie ik vaak tuinen die tot volle wasdom zijn gekomen, precies volgens het uitgetekende ontwerp. Prachtig om te zien en ook heerlijk om dan te mogen horen hoezeer de bewoners van hun nieuwe ingerichte tuin genieten.

Krentenboompje
Een populaire struik die het eigenlijk altijd wel goed doet in de tuin, is het krentenboompje ofwel de Amelanchier Ballerina. Deze bloeit in het voorjaar, is groen in de zomer en verkleurt heel mooi in het najaar. Een voordeel bij deze soort is dat hij heel open is van structuur. Hij geeft geen zware schaduw, maar filtert in feite het zonlicht. Kortom, Diemel Groenvoorzieningen is van alle (tuin)markten thuis: tuinontwerp, tuinaanleg, tuinrenovatie, tuinonderhoud en daktuinen. Wij dragen zorg voor uw opperste tuingeluk!"