De feestelijke entree bij banketbakkerij Stoffer (foto: Koos Bommelé)
De feestelijke entree bij banketbakkerij Stoffer (foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Voor elk wat lekkers!

DELFT - Matthijs Stoffer begon zijn banketbakkersloopbaan in 1978, toen nog met zijn vader aan het roer. In 1988 namen hij en zijn vrouw Marga het banketbakkersstokje definitief over. Waar dat allemaal toe leidde? Nou, bijvoorbeeld tot -onder veel meer- het winnen van de eretitel 'Premier Patissier van Nederland 2018'.

Matthijs vertelt trots:
"Die speciale prijs wisten wij binnen te slepen door een rijke amandelcake met gehakte pistachenoten en frambozen, de zogenaamde Moelleux pistache aux framboise, te maken. Wat deze cake in de winkel kost? De cake kost 13,95 euro. Maar daar haal je dan ook 'de ultieme smaaksensatie' mee in huis, dus eigenlijk is het nog steeds een koopje!"
Banketbakkerij Stoffer heeft alles in huis voor de echte fijnproever. Want, zeg eens eerlijk, fijn proeven: dat willen we allemaal toch? Dus betrekt Stoffer de beste chocola, de Valrhona, uit Frankrijk. En laat hij zichzelf en zijn personeel bijpraten door de beste chocolatier van België, Luc Jans. Reken maar dat de vitrines in de decembermaand uitpuilen met ambachtelijke chocoladeletters! Natuurlijk heeft Stoffer ook al het andere feestelijke 'snoepgoed' in haar assortiment. Bijna teveel om op te noemen? Matthijs doet, eigenwijs als hij is, toch een verwoede poging:
"Amandelstaaf, appelbeignet, ambachtelijke chocoladeletter, roomboter amandelletter, borstplaat, chocoladestaaf, chocolade presentje, chocolade variatie, kerstchocolade, kerststol, marsepeinrolletje, mini profiterole, oliebol, pietenbaret (een feestelijke taart, die gaat knallen in de Sinterklaasperiode: écht super gaaf!), pierrottaart, speculaasjes, speculaasstaaf- en taart, tulband, velvettaart met chipolatavulling, zak van sinterklaas (Ja, dat is ook een taart!) en zoute koekjes. Bekijk deze heerlijkheden in het feestelijke decemberboekje. Te verkrijgen in de winkel."
Waarom maar één winkel? "Hoe groter je wordt, hoe groter de kans op minder nauwkeurig werk. Aandacht is een eerste vereiste."