Het uitgebreide assortiment koekjes en zoutjes uit eigen bakkerij (foto: Koos Bommelé)
Het uitgebreide assortiment koekjes en zoutjes uit eigen bakkerij (foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Authentieke ingrediënten

DELFT - Banketbakkerij Stoffer gebruikt voor haar hele assortiment authentieke, eerlijke ingrediënten. Zoals de Boerenboter uit de Ardennen. Gemaakt van het melk van koeien die tussen de 210 en 240 dagen per jaar buiten lopen. Koeien die plantaardig en natuurlijk worden gevoederd met grashooi uit de regio en die grazen op kruidenrijk gras. Gras dat niet verarmd is door overbewerking. In de zomer worden deze koeien zelfs gewoon buiten op de weiden gemolken! Ardense kwaliteitsboter die op traditionele wijze gekarnd wordt. De enige botersoort met een A.O.P. (Appelation d'Origine Protégée) achter zijn naam.

Boter zoals een goede wijn, op de oude, originele manier met eigen Ardens bronwater gewassen voor een langere houdbaarheid. Dat alles geeft deze topboter een snedige textuur, een lichtzure toets van beukennoot en een zachtgele kleur. Ja, verschil moet er zijn. Maar dat verschil moet je ook kunnen proeven. En dat, buiten kijf, proef je bij Banketbakkerij Stoffer in allerlei soorten koekjes, boterkoeken en de zoutjes. Producent van hoogwaardig amandelspijs voor in de roomboterletters of de Kerststol. Lekker, ook dat moet je proeven. Nee, beleven!
"Want, zo vertelt Matthijs, neem nou onze website en webshop. Allemaal prima, ziet er gelikt uit. Natuurlijk doet deze uitstekend dienst, maar het is niet alleen zaligmakend. Voor de ware beleving, het ruiken en ervaren van het ambacht, moet je toch echt in de winkel of de bakkerij zijn. Daar gebeurt het, niet achter een computerscherm. Het handwerk, de plek waar we inspelen op specifieke wensen en ideeën van de klant. Waar we à la carte de mooiste creaties onder onze bakkersmuts vandaan toveren. Niet voor niets krijgen we veel aanvragen van leerlingen die stage willen lopen, onze roem snelt zich vooruit. We zijn namelijk een Calibris Erkend leerbedrijf. Er is een wachtlijst van jonge banketbakkersleerlingen. Ik verlang een bepaalde bevlogenheid, ze moeten gericht het vak willen leren bij mij."