Afbeelding
Foto:

Sinterklaas komt naar Den Hoorn

Den Hoorn - Zaterdag 24 november is het weer zo ver: Sinterklaas zal aankomen in Den Hoorn.

Om 10.30 uur meert de Pakjesboot aan ten hoogte van De Bolle Kickert waar Burgemeester Arnoud Rodenburg en Elena Meloni de Sint zullen verwelkomen in Den Hoorn. Daarna volgt er een rondtocht door het dorp. Zoals ieder jaar zijn er ook dit jaar 2 sinterklaasshows, dit keer met Mister Fun en Games Louis, in De Hoornbloem. Deze shows beginnen om 11.00 uur en 13.00 uur en duren 60 minuten. Kaarten à € 2,50 zijn verkrijgbaar bij Drogisterij DIO Vitaal en Slijterij Berkhout in Den Hoorn, tegen contante betaling. De kaartverkoop start op maandag 29 oktober. Wees er snel bij, want op = op!

Feest en rommelmarkt in Tanthof

Op 3 november is er van 9.00 uur -15.00 uur een feest annex rommelmarkt in Wijkcentrum de Hofstee in Delft Tanthof. Kinderen kunnen met één kleedje gratis deelnemen. Wil jij je spulletjes verkopen? Dan kun je je aanmelden via tel. 06-22591376. Voor de kinderen zijn er allerlei gratis activiteiten, zoals kruidnoten bakken, waxinelichtje maken, schminken, en er is limonade. Om 11.00 uur is er een optreden van popkoor Elan. Doe mee met de loterij en win mooie prijzen! De trekking is om 13.00 uur. Daarna is er een optreden van de musicalleerlingen van de VAK. Dit start om 14.15. En natuurlijk zijn er drankjes, snacks, patat, tosti en broodjes tegen kleine prijzen.

Repair Kid komt naar Nootdorp

Nootdorp - Het Repair Café Nootdorp bestaat 5 jaar en dat wordt gevierd met leuke activiteiten. In de herfstvakantie, op zaterdag 20 oktober van 10.00 uur -12.00 uur, komt Repair Kid naar Nootdorp (kindcentrum de Regenboog, Koningin Julianastraat 1 in Nootdorp).

Repair Kid is een reizende bus die op markten, buurtfeesten en andere festiviteiten de ruimte geeft aan kinderen om te onderzoeken hoe apparaten nu eigenlijk in elkaar zitten, door ze de gelegenheid te geven ze te slopen. Dit wordt met gereedschap en onder begeleiding gedaan. Kinderen maken met de restanten kunst, om te laten zien dat echt helemaal NIETS hoeft te worden weggegooid. Naast deze leuke, duurzame knutsel- en kunstactiviteit zijn natuurlijk ook de reparateurs aanwezig om samen met de bezoekers kapotte apparaten te repareren en is er de fietsverlichtingsactie i.s.m. de ANWB. Neem de fiets mee om de verlichting te checken zodat je veilig de winter in kan!!