Ariën Groenewegen bij één van de meteen herkenbare, nieuw bestickerde bussen van zijn bedrijf Steegro Banden.
Ariën Groenewegen bij één van de meteen herkenbare, nieuw bestickerde bussen van zijn bedrijf Steegro Banden. Foto:

Steegro Banden zorgt voor veiligheid op de weg in herfst en winter

DEN HOORN - Hoewel er van herfstweer echt nog geen sprake geweest is, kunnen winterbanden een groot verschil maken. Wees op tijd en kom naar Steegro Banden.

Voor als het wel zo ver is... "We zijn echt al begonnen met wisselen, hoewel je met dat mooie weer niet zou zeggen dat het daar al het moment voor is", zegt Ariën Groenewegen. "Voor veelrijders is het jaarlijks omwisselen van zomer- naar winterbanden echt noodzakelijk."


Vier-seizoen-banden
En hoewel Steegro Banden van Ariën Groenewegen een specialist in de bandenwissel is, aarzelt hij niet om mensen die wat minder kilometers per jaar rijden wat gerust te stellen. "Die mensen hoeven echt niet ieder jaar naar mijn bedrijf te komen om de bandenwissel toe te laten passen. Voor de categorie automobilist zijn er de vier-seizoen-banden, die onder alle weersomstandigheden voor een veilige wegligging zorgen. Een bandensoort van het merk Goodyear, waarmee je ook naar Oostenrijk en Duitsland mag."

Rubbersamenstelling
Wat is nu het verschil tussen een zomer- en een winterband. Ariën Groenewegen kan daar als bandenspecialist als geen ander het antwoord op geven. "Het profiel zelf wijkt eigenlijk helemaal niet zo af", zegt hij. "Het grote verschil tussen een zomer- en een winterband zit 'm in de rubbersamenstelling. En, moet ik toegeven, in de lamellen. Dit zijn de kleine sneetjes in het profiel van een winterband, waardoor water sneller kan afvloeien."


Bandenopslag
Bij Steegro Banden zijn er duizend sets banden in de opslag. In de zomer bevinden zich hier natuurlijk winterbanden en andersom: in de winter worden daar de zomerbanden opgeslagen. "Meestal kopen mensen hier een bandenset en laten ze hier daarna ook steeds de bandenwissel uitvoeren. Want echt, bij maximaal gebruik is het verschil in de winter echt merkbaar. Met een winterband rijd je gewoon veiliger over natte en door bladeren bedekte wegen, of zelfs besneeuwde wegen."

Veelrijders
Een nieuwe auto wordt steevast met zomerbanden afgeleverd. Ben je een veelrijder, dan is het boven een bepaald aantal kilometers zinvol om er een set winterbanden bij te kopen. Blijf je onder dat aantal kilometers, dan kun je voor vier-seizoen-banden kiezen. "We hebben vele soorten merken in het aanbod", gaat hij verder. "Wat te denken van Goodyear, Dunlop, Fulda, maar verder zijn echt ook alle andere merken leverbaar."

Uitlijnen
Steegro Banden heeft ook uitlijnen in het servicepakket. Zijn de wielen eenmaal goed op elkaar afgesteld, dan heb je de grootste brandstofbesparing en de minste slijtage. "In de vooras zitten wel zeven verschillende hoeken en daarvan zijn er één tot drie te verstellen. Sommige klussen kunnen bij ons in tien minuten klaar zijn. Daar kunnen de mensen gewoon op wachten, als het tegenzit duurt het een uurtje."

Trucks
Je ziet de laatste tijd steeds meer, dat ook vrachtwagens met winterbanden gaan rijden. Dat is Ariën Groenewegen wel opgevallen in de vestiging van Steegro Banden aan de Marconiweg in Delft. Die vestiging is helemaal bestemd voor vrachtwagens en trucks. De chauffeurs kunnen zich hier uiteraard volledig laten informeren.

Op de weg
In het straatbeeld zal de nieuwe bestickering van de bussen van Steegro Banden velen meteen opvallen. Steegro Banden, niet te missen op de weg!

Steegro Banden
Woudseweg 3-5

(015) 256 92 44
2635 CG Den Hoorn
www.steegrobanden.com