Voor de tweede keer bevolken alle variaties 'kerstman' de binnenstad voor de Santa Run (Foto: Henk Houtzager)
Voor de tweede keer bevolken alle variaties 'kerstman' de binnenstad voor de Santa Run (Foto: Henk Houtzager) Foto: Henk Houtzager

Santa Run deel twee voor goede doelen

DELFT - Het succes van de vorige Santa Run in Delft smaakte naar meer. De commissie is bij elkaar gekomen en de nieuwe datum is geprikt! Zondag 16 december zullen weer honderden deelnemers in kerstman- vrouw of zelfs kerstkindpak een parcours van drie kilometer afleggen door het historische centrum van Delft.

De start en de finish van de Santa Run deel II is op de Burgwal. Winkels zijn open, er zullen podia zijn, muziek, hapjes drankjes, kortom, een groot feest!

Medaille
Er hoeft niet specifiek voor getraind te worden, je hoeft niet last minute nog even op hoogtestage om rode bloedlichaampjes aan te maken. De Santa Run is geen hardloopwedstrijd. Hoewel, als je dat wilt mag dat ook. Je mag wandelen en je verbazen over de pracht van de Delftse binnenstad. Met of zonder kinderwagen of buggy, rolstoel, alles is mogelijk. En iedereen krijgt een medaille aan de finish. Werkelijk iedereen; ook als je alleen braaf met je lievelingsknuffel in de buggy hebt gezeten.

Rotary Clubs
De organisatie is in handen van de vier Rotary Clubs die Delft rijk is en de Santa Run ondersteunt goede doelen. Dit jaar is gekozen voor twee lokale doelen, te weten de Delftse Vakantie Activiteiten en -ook in Delft- de Kinderacademie. Bij goede doelen hoort sponsoring. Evenals vorig jaar is Trompper Optiek de hoofdsponsor van dit leuke evenement.

Kosten
Deelname aan de Santa Run kost 10 euro. Dit is een all-inclusive prijs, want je krijgt een pak, inclusief baard en -het meest belangrijke- een startnummer. En natuurlijk de medaille na afloop. Aanmelden kan vanaf zondag 21 oktober via internet https://delft.rotarysantarun.nl/. Alle informatie over de tweede editie van de Santa Run kun je daar vinden. Ho ho ho, Merry Santa Run!