Uitspraak RvS over Centrumplan

Den Hoorn - Op 3 oktober 2018 deed de Raad van State een (tussen)uitspraak over het bestemmingsplan voor het centrum van Den Hoorn.

Het Centrumplan Den Hoorn biedt ruimte voor een nieuwe supermarkt en woningen. De Raad van State heeft de planologische bezwaren over het verkeer en parkeren afgewezen. In het bestemmingsplan zijn voldoende parkeerplaatsen opgenomen voor de nieuwe ontwikkelingen. Wel draagt de Raad van State de gemeente op om binnen een half jaar het exploitatieplan, dat hoort bij het bestemmingsplan, op enkele punten aan te passen en extra te motiveren.

Lionsclub Ypenveen start lustrumjaar

Ypenburg - Lionsclub Ypenveen organiseert samen met de medewerkers van Het Hofbad en de gemeente Den Haag op woensdag 7 november voor de vierde keer het Haags Zwemfestijn voor 'FIGHT FOR SIGHT'.

Daarmee geven ze de aftrap voor het 10-jarig bestaan dat dit Lionsjaar gevierd wordt. Alle kinderen uit de groepen 6 ,7 en 8 die niet via hun school hebben ingeschreven en het zwemdiploma A hebben, kunnen meezwemmen voor het goede doel. De opbrengst van het sponsorzemmen is voor oogcontroles en/of brillen voor kinderen in Suriname! De oogmetingen vinden plaats in een speciale bus, die buiten het centrum van Paramaribo langs de scholen gaat. Naast het zwemmen, organiseert Het Hofbad die middag ook allerlei leuke activiteiten voor de kinderen. We maken het gezellig met onder meer muziek en kinderaquarobicsl. Het Zwemfestijn start om 14.00 uur in het Hofbad op Ypenburg en duurt tot 15.30 uur. Het team van Het Hofbad let erop dat de kinderen veilig kunnen zwemmen. Voor vragen en individuele aanmeldingen kunt u mailen naar ypenveen@lions.nl.

Open middag Museum Griffioen

Voor degenen die op Open Monumentendag Medische Farmaceutisch Museum de Griffioen hadden willen bezoeken maar door de grote belangstelling geen toegang konden krijgen, is er op zondag 7 oktober opnieuw een kans. Dan opent het Delftse museum aan de Koornmarkt 66 weer zijn deuren van 13.00 uur tot 16.30 uur. We hopen ook dan vele belangstellenden te kunnen ontvangen. Normaal is het museum alleen geopend op afspraak en voor groepen maar zondag a.s. is iedereen welkom. Een doorlopende Power Point presentatie zal een overzicht geven van de geschiedenis van de geneeskunde en van de collectie van het museum. Daarna kunnen de vitrines op beide verdiepingen bekeken worden. Vrijwilligers staan klaar om desgewenst uitleg te geven. De toegangsprijs is €5,- per persoon voor volwassenen; kinderen mogen gratis mee. Museumjaarkaart is helaas niet van toepassing. Pin apparaat niet aanwezig. www.griffioen.biz