Blauwe reiger. (Foto: Tiny van der Meer)
Blauwe reiger. (Foto: Tiny van der Meer) Foto:

Midden-Delfland Vereniging trekt naar Delft

Zijn Delftenaren tevreden met de mogelijkheden in het buitengebied? De Midden-Delfland Vereniging houdt maandagavond 15 oktober open huis in Delft.

Hoeveel Delftenaren gaan geregeld wandelen, fietsen of varen in Midden-Delfland? Het gebied biedt rust, ruimte en weidsheid. Er worden wegen en paden aangelegd, bomen geplant. Zijn we daar tevreden mee? Moet het meer of juist minder of anders?

Gezellig en informatief
Om de mening van Delftenaren over dit onderwerp in kaart te brengen houdt de Midden-Delfland Vereniging maandagavond 15 oktober open huis in Delft. 'We zijn te gast bij het Meisjeshuis, Oude Delft 112. Iedereen is welkom', aldus voorzitter Koos Karssen die de gezellige en informatieve avond aftrapt. De inloop is vanaf 19.30 uur. Het programma start om 20.00 uur.

Nachtploeg
Geert van Poelgeest van KNNV afdeling Delfland vertelt daarna over wat er groeit, bloeit en kruipt in de stad en neemt u mee voor een reis naar het buitengebied. Michel Kuijpers van de vogelwerkgroep Midden-Delfland geeft een presentatie over uilen, de nachtploeg van de Midden-Delflandse vogels: 'Welke vogels zijn er wel, maar zie je niet?'

Stadsbijeenkomst
Het is de tweede stadsbijeenkomst onder het motto 'de Midden-Delfland Vereniging komt naar je toe!'. De eerste was in mei in Schiedam. Allerlei vragen passeerden toen, zoals: Hoe gaat de stedeling om met de natuur in het buitengebied? Komen de boeren en de buitenlui wel in de stad? Welke invloed kan de Midden-Delfland Vereniging daarop uitoefenen? Aanmelden bij Wil van Dalen: wil@middendelflandvereniging.nl of 06 10194079. Meer info: www.middendelflandvereniging.nl