Op zaterdag 6 oktober kun je de uitdaging aan gaan bij Amazing Oriental Ypenburg
Op zaterdag 6 oktober kun je de uitdaging aan gaan bij Amazing Oriental Ypenburg Foto: RENE VAN DER KLOET

Wedstrijd voor vuurvreters bij Amazing Oriental

Ypenburg - Ook gek op pittige noodles? Doe mee met de Amazing Hot Noodle Challenge.

Deze maand barst de strijd los bij supermarktketen Amazing Oriental, elke week in een andere vestiging. Op zaterdag 6 oktober kun je de uitdaging aangaan in vestiging Ypenburg: Wie lukt het om twee pakjes spicy noodles op te eten binnen vijf minuten?

Uitdaging
"In veel families en vriendengroepen dagen mensen elkaar uit om pittig te eten", vertelt Liza Poon, marketingdirecteur van Amazing Oriental. "En zeg je pittig, dan zeg je Amazing, want wij hebben veel spicy producten in ons assortiment. Daarom besloten wij heel Nederland uit te dagen voor de Amazing Hot Noodle Challenge." Deelnemers krijgen elk twee pakjes Spicy Hot Chicken Ramen noodles geserveerd. Wie de noodles binnen vijf minuten volledig heeft opgegeten, wint een pakket Koreaanse producten ter waarde van €50,-. De Amazing Hot Noodle Challenge is voor pittige eters vanaf 18 jaar. Er zijn vier rondes per vestiging. Per ronde wint degene die de noodles het snelste op heeft gegeten het Koreaanse prijzenpakket. Aanmelden vooraf is noodzakelijk.Meer info: www.amazingoriental.nl/hot-noodle-challange

600 verschillende
De noodles die tijdens deze wedstrijd worden gebruikt, zijn noodles gemaakt van tarwe. Maar er zijn ook nog diverse andere soorten noodles, met andere basisingrediënten. Veel mensen kennen eiernoodles, glas noodles, mie, mihoen en rijst noodles. Andere soorten noodles zijn dangmyeon (een vermicelli van zoete aardappel), sobanoodles van boekweitmeel, somen noodles van tarwebloem maar ook udonnoodles van tarwebloem. Met al die verschillende basisingrediënten is er voor elk dieet en elke allergie wel een geschikte noodles variant.