De KIA Ceed GT-Line
De KIA Ceed GT-Line Foto:

KIA GT-Lines gebaseerd op performanceversies

DELFT - De sportieve GT Line-varianten van de Ceed en Ceed Sportswagon zijn gelijktijdig met de performanceversie Ceed GT, de vijfdeurs shooting brake KIA ProCeed èn de volledig elektrische e-Niro gepresenteerd.

De KIA Ceed GT-Line is verkrijgbaar vanaf het eerste kwartaal van 2019. Op elke carrosserievariant van de nieuwe, geheel in Europa ontwikkelde KIA Ceed. Zo ook de vijfdeurs hatchback en Ceed Sportswagon. De bijzonder stijlvolle, vijfdeurs shooting brake KIA ProCeed wordt standaard als GT-Line geleverd.

Perfomanceversies
De drie GT-Line modellen zijn geïnspireerd op de performanceversies. Ze bieden veelzijdigheid, efficiënte turbomotoren en een uitdagend rijgedrag. Dat alles aangevuld met sportieve looks, zowel van binnen als van buiten.
De inspiratie voor de Ceed GT-Line is dus opgedaan bij de nieuwe en krachtige Ceed GT. Deze zal een groter publiek aanspreken. De GT-Line bouwt voor op één van de belangrijkste sterke punten van de nieuwe Ceed: zijn design.

Designelementen
De designelementen worden gevormd door een exterieurdesign met onder meer satijnchromen en hoogglans omlijsting van de ´tiger-nose´ grille, unieke 17-inch of optioneel 18-inch lichtmetalen GT-Line-wielen en een sportief vormgegeven voor- en achterbumper. De mistlampbehuizing is net als die van de GT-modellen en de KIA Stinger voorzien van horizontale ´blades´ in metaalkleur. KIA biedt voor de Ceed GT-Line keuze uit drie kleuren.
Sportief is ook aan de binnenzijde de trend. De grijze hemelbekleding in de Ceed en Ceed Sportswagon is ´gone´ en vervangen door zwarte hemelbekleding en een sportief D-vormig stuurwiel is standaard. In de versies met zeventrapsautomaat en dubbele koppeling heeft het stuurwiel metaalkleurige schakelflippers.
De Ceed GT-Line is standaard voorzien van sportstoelen voorin met steviger en grotere ´wangen´ ten opzichte van de standaard stoelen van de Ceed. Deze stoelen zijn uitgevoerd in zwart suède in combinatie met grijze stiksels en biezen.

Turbomotoren
Er is bij deze GT-Line modellen keuze uit diverse turbomotoren. Het benzinegamma bestaat uit de driecilinder 1.0-liter T-GDi met 88 kW (120 pk) en 172 Nm koppel, maar ook de viercilinder 1.4-liter T-GDi turbomotor met 103 kW (140 pk) en 242 Nm koppel.
Dieselen kan met de gloednieuwe 1.6-liter CRDi ´Smartstream´ common-rail dieselmotor met directe inspuiting. Deze levert in de Ceed GT-Line en Ceed Sportswagon GT-Line 85 kW (115 pk). De ProCeed diesel GT-Line beschikt standaard over 100 kW (136 pk).
Elke motor is standaar gekoppeld aan een handmatig te bedienen zesversnellingsbak. Voor de 1.4 T-GDi en 1.6 CRDi levert KIA optioneel een zeventraps DCT-automaat met dubbele koppeling. De compacte, maar bijzonder krachtige motoren dragen bij aan de wendbaarheid van de GT-Line modellen.



KIA Autohaag Zeeuw Delft
Schieweg 53
2627 AT Delft
(015) 256 08 79
www.autohaagzeeuw.nl/
vestigingen/kia-delft