SeniorWeb ook thuis bij vernieuwd OPEN

Met de formele opening van OPEN Centrum, de samenvoeging van DOK en VAK, hebben ook de aldaar door SeniorWeb georganiseerde gratis Digitale Huiskamer inloopspreekuren een nieuw en toch vertrouwd thuis.

Iedereen is weer welkom met korte vragen over of concrete hulp met uw eigen laptop, smartphone, tablet, e-reader of iPad, kortom alles wat draagbaar is. Neem uw eigen apparaat mee. De inloop wordt elke maand twee maal georganiseerd: elke 2e dinsdag van de maand van 10.00 uur - 12.00 uur en elke 4e zaterdag van de maand van 13.00 uur – 15.00 uur. SeniorWeb Delft organiseert al jaren activiteiten rond personal computers, laptops, tablets (android en Apple) en smartphones en de vele programma's daarvoor. Het is dè Delftse organisatie die ouderen maar ook andere geïnteresseerden op een laagdrempelige manier helpt bij het gebruiken van de vele mogelijkheden van de digitale samenleving. Dat gebeurt tijdens inloopmiddagen, workshops en cursussen die worden georganiseerd in het eigen leercentrum in de Wipmolen, Professor Krausstraat 71-B, 2628 JR Delft. Daarnaast vinden steeds meer activiteiten plaats in wijk-, buurt- en ouderencentra door heel Delft. We zijn in OPEN te vinden op de 1ste etage, bovenaan de trap aan de linkerkant. Opgeven of informatie opvragen kan via telefoonnummer 06 519 193 03 of e-mail seniorweb.delft@gmail.com.

Evensong

Op 7 oktober is er een
Evensong in de Oude Kerk.

Het thema voor deze dienst is "vrede". Hoe bewaren wij deze in ons hart? Als de wereld soms zo woedt? Voorganger in deze dienst is Ds. Arnold Vroomans. U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te bidden, te zingen, te loven en te luisteren.
Een Evensong is het avondgebed van de Anglicaanse Kerk. Het grootste deel van de dienst wordt gezongen door een koor en daarom ook wel een Choral Evensong genoemd. Evensongs zijn in Nederland uitermate populair door de combinatie van hoogwaardig uitgevoerd koormuziek ingebed in een dienst. Dirigente Hanna Rijken is gepromoveerd op de traditie van Evensongs in Nederland. Zij is zowel musicus als theoloog. Sinds 2016 is zij docente liturgiek aan het Rotterdams conservatorium (codarts). Het koor wat voor en met ons zal zingen is het Vocaal Theologen Ensemble. Dit koor bestaat voornamelijk uit theologen (en dus ook uit predikanten) en zingt regelmatig evensongs. Hanna Rijken is hun vaste dirigente. Zij en het koor zien er erg naar uit om Delft en haar prachtige Oude Kerk te bezoeken. Er zal muziek klinken van Felix Mendelssohn-Bartholdy, Richard Ayleward, Herbert Brewer en Charles Hubert Parry. Organist is Sebastiaan 't Hart.

Blokfluitensemble Huismuziek Delft

Op zaterdag 13 oktober om 14:00 uur is er een optreden van het Blokfluitensemble Huismuziek Delft o.l.v. Stieneke Kamp in de Oude kerk in Delft.

Het ensemble bestaat uit 14 ervaren blokfluitisten, die op blokfluiten van sopranino tot de 2 meter lange contrabas een gevarieerd programma spelen met muziek uit de 16e t/m 20e eeuw. Op het programma staan enkele stukjes van Erasmus Widmann, de Sonata a Quatro van J.H. Schmelzer, de suite 'Airs de danse' van Leo Delibes, en drie 'Flötentänze' van Hans Ulrich Staeps.