SONY DSC
SONY DSC Foto:

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Van Silfhout

DELFT - Mevrouw Jansen woont nu tien jaar in de wijk Hoornse Zoom. Samen met haar zoon van zeventien heeft ze hier een leuke tijd gehad. Het betreft namelijk een leuke vijfkamer woning met grote afmetingen. "In een nieuwbouwwijk die heel knus en gezellig is", zegt ze.

De jaren dertig bouwstijl van de woningen draagt zeker bij aan die sfeer. Bovendien woon je hier dichtbij het centrum van Delft, op vijf minuten van het dorpse Den Hoorn en je fietst ook in enkele minuten naar Schipluiden en verder het Westland in. Het huis van mevrouw Jansen staat aan een mooie laan. Een mooie erker, helemaal in de stijl van de jaren dertig, biedt hier een mooi uitzicht op. In een voor het overige heel ruime kamer, die aan de achterzijde is uitgebouwd. Met een plafondhoogte van 2.70 meter. "We waren tien jaar geleden niet de eerste bewoners", zegt ze. "Maar we vonden toen ook al, dat dit huis een extreem hoge kwaliteit van afwerking heeft. Van binnen is alles verder ook behoorlijk tijdloos, en het zal iedereen aanspreken."
Smaakvol en modern ingericht derhalve, dus zonder bijzondere werkzaamheden zo te betrekken. "Ja, de enige reden om te verhuizen is, nu mijn zoon gaat studeren en uit huis gaat, dat het dan een beetje groot is", zegt ze. "Ik ben dus op zoek naar iets kleiners, maar zou best wel in de buurt willen blijven."
Het huis heeft een lichte woonkamer met een massief houten brede-stroken parketvloer. Voor veel gezelligheid zorgt, vooral in de wintermaanden, de fraaie gashaard met afstandbediening. "Het is echt superleuk om die aan te hebben, hij geeft ook warmte af."
Er is een ruime en moderne keuken aan de voorzijde, voorzien van een granieten werkblad, een vaatwasser, een koelkast, een grote vriezer, een vijfpits Boretti met brede oven en een afzuigkap. "En achter hebben we openslaande deuren naar de tuin", zegt ze. "Toen we hier kwamen wonen was de tuin alleen een stenen patio, dus daar hebben we wel heel veel aan gedaan. Het is een groene oase geworden, met allerlei leuke planten in de grond, zoals klimrozen en een blauwe regen."
De goed aangelegde achtertuin, met middag- en avondzon, heeft verder een houten schuur en een achterom. "Als je kleine kinderen hebt is dat leuk, want je loopt zo naar het ovaal in het midden van de buurt. Daar zijn volop speelplekken waar kinderen veilig kunnen spelen. Maar in deze saamhorige buurt worden in de verschillende straten ook buurtbarbecues gegeven in de zomer en bijvoorbeeld Burendag gevierd."
Deze kleinschalige wijk is gebouwd in een hoefijzervorm. Het huis van mevrouw Jansen bevindt zich aan de buitenste ring. Waar je voor de deur altijd je auto kwijt kunt. "Maar achter de woning is er ook een overdekte parkeervoorziening."
Op de eerste verdieping zijn twee slaapkamers achter, en een ruime hoofdslaapkamer voor. De moderne badkamer heeft een dubbel wastafelmeubel, een ligbad en een tweede toilet. Op de tweede verdieping is er een zeer ruime slaapkamer van circa 19 vierkante meter, met een dakkapel. Daarnaast is er een grote wasruimte, met de opstelplaats voor de wasmachine, droger en CV-ketel. De woning is volledig geluiddicht, het schilderwerk buiten is twee jaar geleden uitgevoerd. Gunstig gelegen ten opzichte van scholen en openbaar vervoer.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding