Taalmaatjes gezocht

Ben je op zoek naar leuk en zinvol vrijwilligerswerk? Start dan bij Taalhuis Den Hoorn aan als Taalmaatje. Na een korte cursus door Stichting Lezen en Schrijven ga je aan de slag. Je helpt mensen 1 op 1 of in kleine groepjes om beter Nederlands te leren spreken, lezen of schrijven. Op dit moment is er een tekort aan taalmaatjes, waardoor gemotiveerde taalvragers nog niet geholpen kunnen worden. Interesse? Neem dan contact op met het Taalhuis Den Hoorn via taalhuis@bibliotheekdenhoorn.nl. Kijk voor meer informatie op www.debibliotheekmm.nl/taalhuis.

Prostaat Praat

Het Reinier de Graaf Gasthuis, inloophuis Debora Delft en de ProstaatKankerStichting.nl organiseren een informele bijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun partners. U bent welkom om medepatiënten te ontmoeten die ook prostaatkanker hebben. Samen kunt u ervaringen uitwisselen: wat betekent het voor mij en voor mijn partner. Hoe ervaart een medepatiënt de behandeling. Wat staat mij te wachten? De bijeenkomst wordt begeleid door lotgenoten van de ProstaatKankerStichting.nl en een casemanager van het Reinier de Graaf Gasthuis. Er wordt ervaren dat contact met lotgenoten bevrijdend en ontspannend kan werken. De bijeenkomst is gepland op dinsdag 2 oktober van vier tot half zes Inloophuis Debora Aart van der Leeuwlaan 9, 2624 PK Delft U bent van harte welkom. Wilt u zich vóór 2 oktober opgeven via inschrijven@inloophuisdebora.nl

Studieseminar met ds. Kees van Velzen

Op woensdag 3 oktober is er in Delft een studieavond met ds. Kees van Velzen, spreker voor de stichting Christenen voor Israël. Het onderwerp waarover hij spreekt is: Onverbreekbaar verbonden. De bijeenkomst vindt plaats in de Bethlehemkerk, Floresstraat 2 in Delft. De aanvang is om 20.00 uur, toegang is gratis. Ds. van Velzen werkte bij de Evangelische Omroep jarenlang als hoofd van de afdeling Nazorg en was betrokken bij de Nederland Zingt avonden. Zijn persoonlijke bediening is onderwijs en coaching. Zijn talenten daarvoor kon hij eerder benutten als voorganger in Antwerpen en Lelystad. Hij is een veelgevraagd spreker en spreekt regelmatig voor Christenen voor Israël.

Collectanten voor MS Fonds gezocht

Van 19 tot en met 24 november 2018 organiseert het Nationaal MS Fonds de landelijke huis-aan-huiscollecte om geld in te zamelen voor onderzoek naar de ziekte multiple sclerose (MS). MS is een chronische ziekte van het centrale zenuwstelsel. In Nederland hebben meer dan 17.000 mensen MS en jaarlijks krijgen 800 mensen de diagnose. Over de ziekte MS is nog veel onbekend. Met de opbrengst van de collecte investeert het Nationaal MS Fonds in innovatieve onderzoeken om MS te genezen. Er worden nog collectanten gezocht in Delft en omgeving. Kijk op de website www.mscollecte.nl voor meer informatie en meld je snel aan!