Lezing Delfia Batavorum

Kunnen we ons Delft nog zo idyllisch voorstellen, zoals te zien is op de gravures van Lieve van Olleven uit het eind van de 18e eeuw? Hoe zagen Delft en de dorpen in de omgeving er twee eeuwen geleden uit? Waar hielden inwoners zich in het dagelijks leven mee bezig? Wie geïnteresseerd is in deze vragen, kan terecht bij de reisbeschrijvingen van 'de Nederlandsche stad- en dorpbeschrijver' Lieve van Ollefen (1749-1816). Van 1793 tot 1801 werkte hij aan een reeks beschrijvingen van steden en dorpen in Zuid- en Noord-Holland. Op donderdag 27 september neemt historicus Sander Wassing u mee naar de tot nu toe vrijwel onbekende beschrijvingen van Lieve van Ollefen. De avond vindt plaats op donderdag 27 september in de Waalse kerk bij het Prinsenhof. Aanvang 20.00 uur. De toegang is gratis voor leden van Delfia Batavorum, niet-leden betalen 5 euro.

Gratis activiteiten in de Bibliotheek

In de week van 25 september tot en met 27 september staat er veel op het programma bij de bibliotheek. Dinsdag 25 september is het peuter voorlezen en knutselen in Den Hoorn, 26 september is het Mama café 'Slimme baby's' waarbij de jeugdverpleegkundige van het CJG vertelt hoe je kunt spelen en bewegen met je kleintje en de BoekStart specialist vertelt over wat je met baby's en dreumesen en boekjes kunt doen: spelen, bewegen, zingen en heel veel taalaanbod. Diezelfde woensdag kunnen kinderen in Maassluis komen gamen, met elkaar is dat veel leuker dan alleen op je kamer. In Den Hoorn wordt het juist heel rustig, daar kunnen kinderen hun eigen mandala ontwerpen. Op donderdag kun je na schooltijd leren hoe je een PowerPoint presentatie maakt, altijd handig als je een spreekbeurt hebt. Voor alle tijden en eventuele inschrijvingen, check de agenda op de website:
www.debibliotheekmm.nl.

Kortebaan Nootdorp krijgt herkansing

De Stichting Kortebaan Nootdorp heeft met zondag 7 oktober een nieuwe datum gevonden voor de jaarlijkse kortebaandraverij. Op de oorspronkelijke datum, dinsdag 7 augustus, was het te warm om te koersen waardoor het evenement werd afgelast. Als één-na-laatste kortebaan van het seizoen kan Nootdorp een cruciale rol spelen in de verdeling van de prijzen voor de verschillende klassementen. De aanvang is 13.00 uur. De eerste start valt omstreeks 13.30 uur. De strijd om de verschillende klassementen geeft de kortebaan in Nootdorp een nieuwe dimensie. Op maandag 15 oktober is de laatste kortebaan van het seizoen in 't Zand, maar het is goed mogelijk dat ruim een week eerder op De Poort al diverse beslissingen vallen. De kortebaan van Nootdorp biedt plaats aan maximaal 24 deelnemers. Welke paarden er aan de start komen, is bekend op donderdag 5 oktober. Wanneer de NDR de loting heeft verricht, staan de deelnemers op
www.kortebaandraverijen.nl.