Do in het Rietveld Theater

Na een binnen no time uitverkochte show afgelopen mei in het Tobacco theater in Amsterdam, duikt zangeres Do wederom de theaters in. Eind 2018 start ze met een tour langs een aantal kleine en intieme theaterzalen om er volgend theaterseizoen (2019-2020) meer aan toe te voegen. Al eerder zong Do repertoire in het Nederlands, maar nooit stond haar theatertour volledig in het teken daarvan. In dit ruim 70 minuten durende akoestische optreden speelt Do samen met haar muzikanten materiaal van haar meest recente Nederlandstalige album 'Momentum'. Naast Do's persoonlijke favorieten als 'Storm' en 'Als je naast me staat', staan ook haar bekende hits 'Voorbij' (duet met Marco Borsato) en 'Hij gelooft in mij' op het programma. Het album 'Momentum', waarvan eind september de derde single uitkomt, is zomer 2016 ontstaan tijdens een writing camp op een prachtige kasteelboerderij bij Dijon, Frankrijk. Met een tiental Nederlandse componisten, waaronder o.a. Han Kooreneef ('Dromen zijn bedrog'), Joost Marsman ('Altijd wel iemand'), singer-songwriter David Benjamin ('Crazy') en Jaap Reesema ('Mad World') heeft Do op deze idyllische plek aan nieuw materiaal gewerkt. Het album is geproduceerd door Arno Krabman en vocal producer Allan Eshuijs. Do heeft een rijke zang- en TV carrière. Op haar 21e brak ze in één keer door bij het grote publiek met haar nummer-1 hit 'Heaven'. Dit succes bracht haar over de hele wereld van de Verenigde Staten en Duitsland tot Japan. Hierna volgden een aantal Engelstalige albums. In 2004 had ze samen met Marco Borsato haar eerste Nederlandstalige nummer-1 hit te pakken getiteld 'Voorbij'. Op 5 en 7 oktober aanstaande staat Do voor een duet en solo in AFAS Live tijdens het 'Whitney Tribute by Glennis Grace'. Delft en omgeving kan van Do komen genieten op donderdag 8 november 2018. Dan geeft zij een intiem concert in het Rietveld Theater Delft. Wees er op tijd bij!

Vragenuur alcohol voor scholieren

Vanaf donderdag 20 september start kinderarts Nico van der Lelij met een maandelijks vragenuur voor scholieren over de schadelijke effecten van alcohol. De kinderarts speelt hiermee in op de groeiende belangstelling van jongeren om meer te weten te komen over dit onderwerp. Dit in verband met hun eigen gezondheid maar ook voor het maken van een profielwerkstuk over alcoholmisbruik. De kinderarts gaat op een laagdrempelige manier met middelbare scholieren in gesprek over de schadelijke gevolgen van drinken.
Van der Lelij: "Er kwamen steeds meer informatieverzoeken binnen van scholieren. Ik ben blij dat het bewustzijn van de schadelijke effecten groeit en wil hier graag gehoor aan geven met een vragenuur waarin ik jongeren op een persoonlijke manier goed kan voorlichten."
Middelbare scholieren zijn op 20 september van 15.00 tot 16.00 uur van harte welkom in het Reinier de Graaf Gasthuis. Aanmelden via het secretariaat Stichting Jeugd en Alcohol: P.vandeWeerd@rdgg.nl