Afbeelding
Foto:

Etalageruiten

Als middenstander ben je natuurlijk maar wát trots als mensen blijven staan voor je winkel, èn al helemaal als ze daarna besluiten om even 'binnen te stappen'. Het fenomeen 'etalageruit' heeft hiermee zijn functie helemaal waargemaakt. Maar er is méér!

Zo kijken veel mensen eigenlijk alleen naar de weerspiegeling. En geef toe, af en toe jezelf bekijken is een vorm van reflectie ( , maar soms óók gewoon ontzettend handig….;) Anderen zijn weer nieuwsgierig, want er moet een reden zijn om iets onder de aandacht te brengen. Of dat nu de leuke nieuwigheden zijn of om, zoals in ons geval, verschillende uitingen van 'bril' te kunnen showen.

Nu hebben wij bij Trompper niet direct de ruimte om te spreken van een 'grote' etalage, maar samen met onze etaleur Tasso, van Displaycreation, zijn wij in staat om telkens weer een ander sfeertje te creëren. En wat dan zo mooi is: Hij kan er voor zorgen dat het accent toch wordt gelegd op de monturen die wij tonen. Dat is knap, want alleen een montuur heeft slechts weinig 'om het lijf'. En wij hebben geen ruimte voor een hele etalagepop, maar met een kop erop komen we een heel eind! Etaleren is en blijft een vak!

Soms moet je ook gewoon vaststellen dat er ( zij het sporadisch, maar toch…. ) naar binnen wordt gekeken met een blik van: Nou dát ga ik dus ècht niet opzetten! Om 'wie zal dát nou willen dragen….' niet te vergeten. Voor die mensen geldt dat elke glas al half leeg is en een positieve benadering überhaupt moeilijk. Maar óók hier is er meer! Wij zien het kijken naar iets onbekends eigenlijk als een leermoment.
Er wordt wel eens gesproken over 'klanten opvoeden'. Zover gaan wij niet, maar gaande de weg een beeld accepteren is iets dat wij proberen te bewerkstelligen.

Dus, wij laten onze etalageruit gewoon z'n werk doen. Maar het mooie wil dat je vanaf nu anders gaat kijken! Zij het ff snel naar jezelf, zij het naar al het nieuws wat we tonen. Of als je nóg verder kijkt, naar die iets te stevige, goedlachse opticiën die binnen staat. (Mijn lieftallige dames even buiten beschouwing gelaten!) Ik zal dan even zwaaien. ;)

Tot ziens op de Burgwal, deel van 'Het Rondje van Delft'.*

*'Het Rondje van Delft' bestaat uit de Burgwal, de Brabantse Turfmarkt, de Molslaan èn de Beestenmarkt samen.