De Nationale Sportweek in Delft

Op initiatief van NOC*NSF wordt jaarlijks de Nationale Sportweek uitgeroepen met als doel om in die week 'lekker sporten en bewegen' te promoten. Het is in die week, die in 2018 duurt van 15 tot en met 29 september en dus twee weken omvat, aan de lokale sportclubs om extra activiteiten te organiseren, juist voor hen die normaal gesproken niet of nauwelijks sporten en bewegen. Op de website van de Sportraad, www.sportraadvandelft.nl, staat een uitgebreid overzicht van alle aangemelde activiteiten en de deelnemende verenigingen. Kijk ook op de websites van de deelnemende clubs zelf voor meer informatie.

Vrijwilligers tegen eenzaamheid

Binnenkort, op 27 september, start de landelijke Week tegen de Eenzaamheid. Maar u kunt nu al iets doen tegen eenzaamheid bij ouderen. Vrijwilligers bij Humanitas Vriendschappelijk Huisbezoek bezoeken ouderen die veel alleen thuis zitten. Wie een oudere medemens geregeld gezelschap wil bieden, en bijvoorbeeld samen een stukje wil wandelen kan zich melden bij de coördinator van Humanitas: 06-17218344; huisbezoek@humanitasdelft.nl. www.humanitasdelft.nl.

Bijzondere muziekinstrumenten

Hans Blokland is verzamelaar van bijzondere muziekinstrumenten. Ooit gehoord van een ballalaika, een charango, een ocarina of een knieviooltje? Op woensdagmiddag 26 september kunt u deze en nog veel meer instrumenten zien en horen bij de PCOB in Den Hoorn. U bent van harte uitgenodigd, de toegang is gratis. Aanvang 14.30 uur in De Kickerthoek, Prins Willem Alexanderhof 2 in Den Hoorn.

Workshop Android tablet

SeniorWeb Delft organiseert woensdag 19 september een korte workshop over de verschillende functies van Android Tablets. Dat zijn in feite alle tablets behalve de iPad. Wat kun je er mee en waarom is zo'n apparaat nuttig en leuk? Onderwerpen als handige instellingen, veiligheid, het vinden en gebruiken van apps zoals voor e-mail, foto's en video's, muziek en E-books passeren de revue.

Deelnemers nemen zo mogelijk hun eigen apparaat mee want daarmee worden oefeningen gedaan. Er is een beperkt aantal leen-apparaten beschikbaar. De workshop vindt plaats in ons eigen leslokaal in activiteitencentrum De Wipmolen, Prof Krausstraat 71, 2628 JR Delft op woensdag 19 september a.s. van 09.30 uur - 10.30 uur. Een onkostenvergoeding van 7 euro is ter plekke te voldoen. De workshop wordt gevolgd door de maandelijkse inloop die duurt tot 12.30 uur.

Er is maar een beperkt aantal plaatsen, daarom is vooraf aanmelden noodzakelijk. Opgeven of informatie opvragen kan via telefoonnummer 06 519 193 03 of e-mail seniorweb.delft@gmail.com.