Delft Serveert is sinds de eerste editie in 2013 met een paar honderd bezoekers uitgegroeid tot een volledig festivalweekend waarbij dit jaar meer dan achtduizend bezoekers worden verwacht
Delft Serveert is sinds de eerste editie in 2013 met een paar honderd bezoekers uitgegroeid tot een volledig festivalweekend waarbij dit jaar meer dan achtduizend bezoekers worden verwacht Foto:

Festivaltip: Delft Serveert Foodfestival & Meer

Jong en oud is volgend weekend van harte welkom bij het gratis toegankelijke festivalweekend 'Delft Serveert'. Meer dan twaalf Delftse horecaondernemers runnen gezamenlijk drie dagen lang een groots openluchtrestaurant, er zijn twee spectaculaire feestenavonden, een ondernemersborrel, kinderfestival en nog veel meer.

Delft Serveert is sinds de eerste editie in 2013 met een paar honderd bezoekers uitgegroeid tot een volledig festivalweekend waarbij dit jaar meer dan achtduizend bezoekers worden verwacht op het Sint Agathaplein. Guy Verbeek van evenementen en communicatiebureau De Burgemeesters is samen met zijn team voor het zesde jaar de organiserende kracht achter Delft Serveert. "Ik ben ontzettend trots op alle horecaondernemers die een heel erg intensief weekend tegemoet gaan, omdat ze drie dagen lang een tweede horecazaak runnen op ons festivalterrein. Daarnaast ben ik de meer dan dertig partners en sponsoren die Delft Serveert mogelijk maken ontzettend dankbaar, zonder hen zou dit weekend niet georganiseerd kunnen worden". We vroegen Guy Verbeek waar hij zelf het meest naar uit kijkt. "Het moment dat alle deelnemers starten met het opbouwen en inrichten van de tenten, vanuit mijn vakgebied vind ik dat ontzettend mooi. Dan vallen alle losse puzzelstukjes, met alles wat wij hebben voorbereid op zijn plaats. Het aanbod van de deelnemers tijdens Delft Serveert kijk ik erg naar uit, maar ik verwacht vooral veel van de gratis toegankelijke feestavonden". Verbeek doelt daarbij op de vrijdagavond waarbij vanaf 21.00 uur coverband Captain Midnight XL op het podium staat en de zaterdag waarbij Steck de programmering heeft verzorgd met onder andere Casa de la muerte en DJ Maesch.

Delft Serveert presenteert zich voor de eerste keer met de slogan 'Foodfestival & Meer'. Binnen het foodfestival vallen de horecaondernemers die bezoekers verrassen met smaakvolle en uiteenlopende proeverijen, live cooking, mooie wijnen, speciaalbieren en nog veel meer. Dit wordt gedaan door onder meer De Kurk, Barbaar, Moodz, Sevenhills, Bakker Suikerbuik, Het Koningshuys, Van Maanen, Barbecue Exclusief, Steck, Restaurant Swing en De Koperen Kat. De chef-koks die normaliter verstopt zijn in de keuken, zijn nu midden tussen de bezoekers aan het werk. Het doel? Bezoekers op een laagdrempelige wijze kennis laten maken met de diversiteit die de Delftse horeca te bieden heeft. Met digitale betaalpassen kunnen bezoekers overal kleine gerechtjes halen en zo een eigen menu samenstellen.
Nieuw dit jaar is het '& Meer' programma. Daaronder valt het nieuwe randprogramma met de eerder benoemde feestavonden, maar ook het kinderfestival en modeshows van Delftse kledingwinkels op zondag. Op vrijdag 21 september opent het festivalterrein om 17.00 uur haar deuren met de gratis toegankelijke netwerkbijeenkomst voor ondernemers uit Delft en omgeving. Om 18.00 uur is de officiƫle opening met Burgemeester Marja van Bijsterveldt en daarmee is het terrein geopend voor bezoekers. Aanmelden hiervoor kan via www.delftserveert.nl/ondernemersborrel.

Het festival is gratis te bezoeken. Het festival is geopend op vrijdag 21 september van 17.00 tot 00.00 uur, op zaterdag 22 september van 14.00 tot 00.00 uur en op zondag 23 september van 12.00 tot 20.00 uur. Meer informatie op www.delftserveert.nl