SONY DSC
SONY DSC Foto:

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Bergklis.nl

DELFT - Bertjan en Margot Bosselaar hebben bijna dertig jaar in deze leuke hoekeengezinswoning met een diepe tuin en een schitterende ligging gewoond. Hun zoon en dochter zijn er opgegroeid.

Bertjan weet het zich nog goed te herinneren. "Zo´n 29 jaar geleden woonden we in een klein stadshuisje in het centrum van Delft. Toen ons eerste kind zich aankondigde, moesten we op zoek naar een groter huis, dat geschikt zou zijn voor een gezin. Na wat speurwerk zijn we in Tanthof terecht gekomen." Bertjan en Margot waren meteen verliefd op het huis, al bij de eerste bezichtiging. "Het huis is ruim, licht en biedt veel mogelijkheden om het gebruik van de kamers te veranderen, al naar gelang de gezinssituatie zich wijzigt", vult Margot aan. "Verder heeft het huis een heerlijke, zonnige tuin met veel groen er om heen. Toen ons tweede kind geboren werd, hebben we een dakkapel op het huis laten zetten. We creëerden zo een grote slaapkamer en staande voor het raam konden we telkens genieten van een fraai uitzicht." Zoon Johan en dochter Petra zijn hier opgegroeid, toen ze gingen studeren hebben ze ook allebei een studentenkamer gevonden. "Het zijn geen boomerang kinderen, dus die komen hier niet meer terug, hoewel ze hier wel heel lang hun eigen kamer hebben gehouden. Omdat wij nu wat ouder worden, hebben we gekozen om naar een gelijkvloers appartement aan de Ezelsveldlaan te verhuizen." Ze hebben eerder met veel plezier ongeveer tien jaar in het centrum gewoond en verlangen ook wel een beetje naar die tijd terug." Het huis in de Liberiastraat biedt voor een gezin volop mogelijkheden. De mogelijkheid is er om aan de voorkant een opbouw te maken. En aan de achterzijde een uitbouw van de woonkamer. "In de wijk zijn voorbeelden te over", zegt Bertjan. "Zelf hebben we dat niet gedaan, omdat we genoeg ruimte hadden. Wel vonden we het belangrijk, dat het huis aan de buitenkant regelmatig door een vakman geschilderd zou worden. Deze zomer heeft ons huis weer een beurt gehad." De tuingerichte woonkamer heeft een eenvoudige open keuken voor, voorzien van een gaskookplaat, een oven, een vaatwasser, en een losse koel-vries-combinatie. De achtertuin is bijna 12 meter diep. Daarachter is een mooie parkachtige omgeving, met prachtige treurwilgen en een water. Er is ook een speeltuin."
Op de eerste verdieping is er een slaapkamer voor. Er zijn twee goede slaapkamers achter. De kamers zijn alle drie prima van formaat. De badkamer met daglicht heeft een ligbad, een tweede toilet en een wastafel.
Op de tweede verdieping is een zolderkamer, met voor een Velux dakraam en achter een dakkapel. De nokhoogte is 3.10 meter. "De buurvrouw die hier het langst woont vindt het wel vervelend dat we gaan verhuizen", zegt Margot. "Verder hebben we altijd leuk contact gehad met de buren. Na jaren zien we weer steeds meer jonge gezinnen in de buurt komen wonen. De geschiedenis herhaalt zich, precies als toen wij hier met kleine kinderen woonden. Een gemêleerde buurt." De ligging van het huis is ook gunstig in verband met de nabijheid van winkels en goede basisscholen. Binnen vijf minuten loop je een fraai natuurgebied in. De tramhalte is één minuut lopen, in een kwartier ben je in het centrum en in een uur in Scheveningen. Ook de A4 en A13 zijn makkelijk bereikbaar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding