Voettocht voor vrede

In de vredesweek wordt op woensdag 19 september in Delft Zuid een voettocht gelopen met als thema: "Generaties voor vrede". De inloop is om 18.30 uur in de Vierhovenkerk, Obrechtstraat 50. De wandeling start om 19.00 uur en leidt naar de Al Ansaar Moskee. Tijdens het wandelen wisselen de wandelaars van gedachten over het thema. Om 20.00 uur wordt het onderwerp besproken in de Al Ansaar Moskee aan de hand van vier korte inleidingen, o.a. van een Syrische vluchteling, een Palestijn, een Nederlander met Turkse wortels en een Nederlandse. Ieder met hun eigen verhaal hoe je vrede aan de volgende generaties doorgeeft. Afsluitend is er een groepsdiscussie over: "Hoe kunnen we vrede in eigen land bevorderen". Om 21.30 uur is de afsluiting. Iedereen die mee wil lopen en/of mee wil praten is van harte welkom. Deelnemen kan vanaf de start van de wandeling om 19.00 uur in de Vierhovenkerk of bij het gesprek om 20.00 uur in de Al Ansaar Moskee Vulcanusweg 265 A.

Prostaat Praat!

Het Reinier de Graaf Gasthuis, inloophuis Debora in Delft en de Prostaatkankerstichting.nl organiseren een informele bijeenkomst voor mannen met prostaatkanker en hun partners. U bent welkom om medepatiënten te ontmoeten die ook prostaatkanker hebben. Samen kunt u ervaringen uitwisselen: wat betekent het voor mij en voor mijn partner. Hoe ervaart een medepatiënt de behandeling. Wat staat mij te wachten? De bijeenkomst wordt begeleid door lotgenoten van de ProstaatKankerStichting.nl en een casemanager van het Reinier de Graaf Gasthuis. De ervaring leert dat contact met lotgenoten bevrijdend en ontspannend kan werken. De bijeenkomst is gepland op dinsdag 2 oktober van vier tot half zes. Inloophuis Debora Aart van der Leeuwlaan 9, 2624 PK Delft. U bent van harte welkom. Graag vóór 2 oktober opgeven via mail: inschrijven@inloophuisdebora.nl

Mediteren met The Beatles?

Schrijver en meditatieleraar Tijn Touber en muzikant Dennis Kivit laten op zondag 23 september de Summer of Love herleven in een meditatieconcert vol Love, Peace & Music. Aan de hand van de meest inspirerende Beatles-hits op het pad naar vreugde en innerlijke vrede. Een meditatieconcert over vier arbeidersjongens uit Liverpool. Van wilde ambitieuze rock-'n-rollers naar wereldveranderaars, onder invloed van flower-power en de Maharishi. Ontvlucht de drukte! Mooie songs, verhalen, stilte én humor. Een mooie reis naar binnen, door middel van muziek en meditatie voelen waar je vandaan komt. All you need is love! Na afloop kan ook worden geluncht. Het concert start om 12.00 uur in de kerk. Om 13.30 uur gaat de zondagsproeverij van start. De proeverij bestaat uit hartige gerechtjes van het seizoen met een mini bio soepje. Locatie: Op Hodenpijl, Schipluiden. Tijd: 12.00. Prijs: € 15,-. Inclusief lunch: € 30,- Kaarten: www.ophodenpijl.nl.