SONY DSC
SONY DSC Foto:

Huis te koop wordt deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

DELFT - Gerben en Daphne Hoogwerff Kroon wilden twaalf jaar geleden naar een ééngezinswoning in een omgeving waar kinderen veilig buiten kunnen spelen.

Die vonden zij in de Delftse wijk Hoornse Zoom, met Den Hoorn aan de overzijde van de Buitenwatersloot. Gerben en Daphne kozen dus voor de nieuwe wijk op het voormalige VDD-terrein. Een wijk die gebouwd is in een hoefijzervorm.
Een kleinschalige wijk, die wat verscholen ligt tussen het bruisende van Delft en pittoreske van Den Hoorn. "Wij wilden graag een nieuwbouwwoning", zegt Gerben. "We kwamen van een appartementje in de binnenstad. In deze nieuwe buurt kwamen we in een heel sociale omgeving. Er was meteen een leuk contact tussen al die nieuwe mensen.
Het is trouwens een leuke buurt voor kinderen, met niet minder dan twee speelweides." Bovendien zijn er drie basisscholen in de buurt en de middelbare scholen zijn op fietsafstand. En Daphne zegt: "Maar ook de hockeyvelden zijn dichtbij en zelf rijd ik graag op de fiets naar paardrijden." Hun dochter Fieke en zoon Jente zijn inmiddels wat ouder. Het hele gezin verhuist nu naar de wijk Sion in Rijswijk. Daar hebben ze een grotere tuin bij het huis. "Dus geen groter huis, maar wel meer achtertuin", zegt Gerben. "Over het uitzicht aan de voorkant hier hebben we trouwens niets te klagen. Dat is het mooiste van de wijk, met bomen en water. Je kunt hier trouwens altijd je auto kwijt, dat is wel zo makkelijk."
Gerben en Daphne hebben vanzelfsprekend de woning helemaal naar eigen smaak ingericht. Alles is heel luxe afgewerkt. "Het is heel modern, maar wel allemaal in een neutrale kleurstelling, zodat iedereen het mooi vindt", zegt Daphne. Onder de onderhoudsvrije plavuizen in de woonkamer ligt een heerlijke vloerverwarming. "En samen met alle buren hebben we zonnepanelen laten plaatsen", zegt Gerben. "Dit betekent dat we zeer lage energiekosten hebben", en Daphne vult aan: "op zolder hebben we een extra slaapkamer laten bouwen met een joekel van een kledingkast."
Het is een sfeervolle, uitgebouwde woonkamer, met een vaste kast en openslaande deuren naar de achtertuin. Aan de voorkant is de open keuken, die van de woonkamer is afgescheiden door een bar. De keuken zelf is uitgerust met diverse inbouwapparatuur, zoals een vijf-pits RVS solitaire fornuis met een oven, een magnetron, een koelkast, een vriezer en een vaatwasser. "We hadden het al over het uitzicht voor", zegt Gerben. "We hebben zelfs een lekkere stoel neergezet, om daar vandaan naar buiten te kijken."
De tuin achter ligt op het noordoosten en heeft een praktische houten berging en een achterom. "Je zou boven overigens ook nog een uitbouw kunnen maken", zegt Daphne.
Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers achter. De derde slaapkamer is voor. De badkamer is voorzien van een ligbad, een afzonderlijke douche, een wastafel en een tweede toilet.
Op de tweede verdieping is er een vierde slaapkamer, met een dakkapel. Er is een praktische bergruimte.
Op de voorzolder is er de opstelplaats voor de CV-ketel (2006), de mechanische ventilatie en wasmachineaansluiting.
"Ja, we gaan half november verhuizen, dus dan komt het huis al vrij", aldus Gerben.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding