Aanmelden Lichtjesavond

U heeft nog tot 31 augustus om uw activiteit, (tap)bar, verkoopkraam, evenement, object, etc. aan te melden voor Lichtjesavond. De Burgemeesters, organisator van Lichtjesavond, clusteren alle plannen van de binnenstad in één vergunningaanvraag naar Gemeente Delft. Alle plannen zullen door Gemeente Delft en hulpdiensten worden bekeken en advies op worden uitgebracht. De Burgemeesters zullen aan de hand daarvan of uw aanmelding goedkeuren of doorgeven dat er nog wijzigingen in het plan nodig zijn. Aanmelden kan via www.deburgemeesters.nl/lichtjesavond.

Start cursus
moestuinieren

De Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren (VELT) organiseert een basiscursus moestuinieren bij duurzaamheidscentrum de Papaver. Deze cursus vormt een theoretische en praktische basis om ecologisch te gaan (moes-)tuinieren. De lesdata zijn donderdagavond 13 september, 20 september, 4 oktober en 11 oktober van 19.30 uur tot 22.00 uur. In de cursus wordt ingegaan op vragen van cursisten, er wordt een tuin bekeken, advies gegeven en ervaringen uitgewisseld. Als cursusmateriaal kan men het Veltboekje 'Ecologisch tuinieren voor beginners' kopen voor 5,95 euro. De eerste cursusdag ontvang je dit. Geef bij je aanmelding door of je dit boekje wilt kopen. Prijs cursus 55 euro voor Velt-leden voor vier lessen of 70 euro voor niet leden. Aanmelden voor 1 september via : velthaaglanden@kpnmail.nl.

Jubileumconcert Lindenhof

Kleinkoor Lindenhof bestaat 45 jaar en ook is Sonja Nowee 45 jaar als organiste actief in Delft en omstreken. Dit vieren zij op zondag 2 september om 14.00 uur in de HH Antonius en Corneliuskerk te Den Hoorn met een jubileumconcert. Het wordt een gevarieerd muziekprogramma, van klassiek tot modern. De luisteraar kan Geistlicheslied van Mendelssohn, Halleluja van Händel, maar ook een bewerking van The Rose en The Last farewell van Roger Whittaker verwachten. Het orgel wordt die dag bespeeld door Hans de Rie en de piano door Marianna Marras. Ook vioolensemble Skaug doet mee. Toegang is een vrijwillige bijdrage.

Open podium
de Centrale

Zondag 26 augustus vindt er om 14.30 uur bij de Centrale Delft de maandelijkse Open Podium middag plaats. De Centrale zoekt vooral creatieve, vernieuwende, kleine acts die groots qua impact zijn. Centraal bij de Centrale die middag staat de jazz, want het is jazzweekend in Delft. Iedereen kan de gelegenheid aanpakken om zich aan te melden voor een van komende maanden. Dit kan per mail naar openpodium@decentraledelft.nl. Vertel wat je wil gaan doen en hoe de act of band heet. Een basisgeluidsvoorziening is aanwezig. Deelname (aanmelding graag vooraf) en toegang gratis.