Vervolg van voorpagina

Cybathlon
"Eind september, na onze deelname aan de Cybathlon in Duitsland, zit mijn taak erop. Jammer, want ik vond het een prachtige ervaring. Dingen uitwisselen met elkaar, ook met de zogenaamde concurrentie, allemaal om het product te verbeteren. Mooi, toch? Ik doe het ook voor de generatie dwarslaesiepatiënten die na mij komt. Wellicht kunnen deze op maat gemaakte pakken in de nabije toekomst betaalbaar in productie worden genomen."

Chris Oomen, CEO van DSW, hoofdsponsor van Project March III:
"Hoe lang het ook duurt, wij zullen voor de volledige duur van het project als hoofdsponsor betrokken blijven. Want wat ik tot op heden heb mogen zien van het exoskelet is een felicitatie waard. Het pak dient niet als compensatie van de beperkingen, maar wil deze opheffen. De March III verhoogt de kwaliteit van leven, zodat men normaal deel kan nemen aan de maatschappij.
Wij sponsoren dit project omdat we solidariteit hoog in het vaandel hebben staan. DSW is liever principieel dan commercieel. Bij de start van een project staat niet altijd persé de patiënt centraal, dat gaat nog weleens verloren in de belangenstrijd. De gezondheidszorg heeft innovatie nodig. De vrijwillige inzet van studenten maakt deze innovatie betaalbaar. Als er maar genoeg wetenschappelijke artikelen over verschijnen in de vakbladen, dan denk ik dat het Zorginstituut Nederland dit pak uiteindelijk wel als hulpmiddel in het basispakket op zal nemen. Daarmee zal de rolstoel voor de dwarslaesiepatiënt uit het straatbeeld verdwijnen."