De SKODA Fabia, het bijgewerkt ontwerp.
De SKODA Fabia, het bijgewerkt ontwerp. Foto:

Facelift van SKODA Fabia: op diverse punten bijgewerkt

De SKODA Fabia heeft een facelift ondergaan. Het oorspronkelijke ontwerp was in 2014, maar dat is nu op diverse punten bijgewerkt.

De veranderingen zijn voornamelijk te zien aan de voorkant. Met nieuwe koplampunits, ook leverbaar met LED-techniek. Overigens geldt dat laatste ook voor de verlichting achter. Onder de auto bevinden zich 18-inch wielen en de Fabia is te krijgen in nieuwe kleuren.

Interieur-aanpassingen
Van binnen is de Fabia ook opgewaardeerd. Onder andere met een vernieuwd instrumentenpaneel. Ook voor de stoelen zijn er nieuwe kleuren leverbaar. Het Swing-infotainmentsysteem heeft tegenwoordig een 6,5 inch groot scherm. Ook zijn er diverse veiligheidssystemen beschikbaar, zoals Blind Spot Detection en Rear Traffic Alert. Voortaan is de SKODA Fabia ook uitgerust met grootlichtassistent.

Hatchback en combi
De SKODA Fabia is in twee varianten leverbaar, te weten de hatchback en combi. Momenteel direct te bestellen bij de SKODA-dealer. De SKODA Fabia heeft een prijs van 14.990 euro en voor de combi is de meerprijs bij alle versies 900 euro.

Motorisatie
Onder de motorkap van de basisversie ligt een 75 pk sterke 1.0 MPI, standaard gekoppeld aan een handgeschakelde vijfbak. Daarnaast is de SKODA Fabia leverbaar met een 95 pk sterke 1.0 TSI. Daarnaast is er een 110 pk sterke versie van die benzinemotor leverbaar. De allerkrachtigste versie zou ook kunnen worden uitgerust met een zeventraps DSG-transmissie.

Overige transmissies
Voorzien van een 95 pk sterke 1.0 TSI, gekoppeld aan een handbak, kost de hatchback-uitvoering minimaal 15.990 euro. Dezelfde motor met het aantal paardenkrachten van 110 kost 21.690 euro. Dezelfde motor maar dan met automaat kost 23.490 euro. De vernieuwde SKODA Fabia staat begin september bij de SKODA-dealers.


Autobedrijf Wittebrug
www.wittebrug.nl

Afbeelding