Op de najaarskermis van Delft is genoeg te beleven!
Op de najaarskermis van Delft is genoeg te beleven! Foto: Dennis van den Berg

Plezier voor jong en oud op de najaarskermis

Fanatieke kermisklanten hebben hem waarschijnlijk rood omrand in de agenda staan, de najaarskermis in Delft. Van dinsdag 18 tot en met zondag 23 september is het spektakel te bezoeken, op de Markt.

Bruno Douma (Buro De Kermisgids): "Sinds 1952 organiseren wij kermissen voor gemeenten, verenigingen en stichtingen in heel Nederland. Wij zijn het grootste onafhankelijke organisatiebureau, zonder enig belang in attracties of exploitanten, dus objectief. We hebben zo'n 90 tot 100 kermissen in portefeuille, van Den Haag tot Schiedam en van Amsterdam tot Zutphen. Ook op de Markt in Delft staat weer een hele mooie kermis te blinken in september. Met twee nieuwe topattracties, zoals de Space Jam. Een 40 meter hoge zweefmolen die nog niet eerder in Delft heeft gestaan. De tweede nieuweling is de Booster Maxxx. Dit gevaarte is met zijn 60 meter één van de hoogste attracties binnen het genre. De gondels halen 145 kilometer per uur! Een attractie voor de echte durfals. De Booster trekt meestal veel studenten, dus dat zit in Delft wel goed. Verder zijn de 'bekende gezichten' aanwezig, zoals het glazen huis, het fun house, de mini-race, de kinderdraaimolen, lucky cranes, de schietsalon en de trampoline. Daarnaast kan worden genoten van het echte kermiseten: nougat, oliebol, suikerspin of popcorn."

De kermis in Delft heeft ook een nostalgische attractie, Beachparty, een heuse Swing Mill. De gondels draaien met een maximale snelheid van 8 kilometer per uur rond elkaar. De gondels zitten alleen aan de voorzijde aan de attractie vast, verder hebben de bezoekers een touw vast. Door aan dit touw te trekken kunnen zij de gondel naar voren schieten. Bij enige geoefendheid in het trekken en vieren van het touw, kon men het aan de linkerkant rijdende karretje in de flank rammen. Kortom: plezier voor jong en oud!